ZAIGRAJTE POPUT POZNATIH NOGOMETAŠA

Hrvatski sajam nogometa

14.05.2010 u 10:16

Bionic
Reading

Od 21. do 23. svibnja u Boćarskom domu u Zagrebu održat će se prvi Hrvatski sajam nogometa. Sajam će biti otvoren svakim danom od 9 do 19 sati, a ulaz se ne naplaćuje

Prvi Hrvatski sajam nogometa (www.hrvatskisajamnogometa.com), koji organizira tvrtka Expo vizija d.o.o., prvenstveno je namijenjen obiteljima i mladima, ali i svim prosvjetnim djelatnicima, medicinskom osoblju, djelatnicima sportskih klubova te rekreativnim i profesionalnim sportašima.

Budući da je edukativno-zabavnog karaktera, već prvog dana održat će se međunarodna konferencija 'Sport i nasilje u Europi', koja će još jednom aktualizirati problem nasilja na sportskim stadionima. O problemu sporta i nasilja govorit će istaknuti francuski stručnjaci Dominique Bodin i Stephane Heas, predavači sociologije na Odsjeku znanosti i tehnologije za fizičku kulturu i sport Sveučilišta u Rennesu i Luc Robene, predavač povijesti na Odsjeku znanosti i tehnologije Sveučilišta u Rennesu.

Prvog dana sajma u 13 sati bit će otvorena izložba 'Povijest nogometa u Hrvatskoj', čiji će se postav moći razgledati tijekom njegova trajanja.

Svi posjetitelji željni zabave moći će pokazati svoje nogometno umijeće u gaming areni, na nogometnom turniru na igraćim konzolama te u raznim nagradnim igrama za posjetitelje.

Drugog dana sajma bit će organizirana otvorena predavanja na kojima će se raspravljati o kondicijskoj pripremi djece, karijerama sportaša nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom, zloupotrebi droge u sportu, sportskoj prehrani i sportskom turizmu. Također, drugog će se dana održati i regionalno prvenstvo u freestyleu

Posljednjeg dana sajma, 23. svibnja, održat će se revija opreme izlagača sajma i dresova 1 HNL. Također, održat će se demonstracije tehnika poznatih igrača te treninga nogometnih škola. Posjetiteljima će se predstaviti nogometne škole i kampovi, poput Nogometnog centra Maksimir, Nogometne škole Kranjčar i drugih, koji će na podlozi od sintetičke trave pokazati svoje aktivnosti.

Svi zainteresirani tako će iz prve ruke moći dobiti informacije o programima nogometnih škola i uvjetima upisa te pogledati ili isprobati ogledne treninge kinestetičke osjetljivosti, psihokinetike, kondicijskih vježbi, treninga vratara, tehnika vođenja lopte, tehniciranja itd. Mlađe posjetitelje zasigurno će razveseliti gostovanja poznatih hrvatskih nogometaša, s kojima će se moći družiti i saznati sve informacije koje ih zanimaju.

Navedene demonstracije održavat će se oba dana sajma od 9 do 19 sati.