lakše se diše

Hrvatski rukometaši složni su nakon važne pobjede: Dižemo se polako, idemo dalje utakmicu po utakmicu...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.01.2021 22:12
  • Objavljeno 19.01.2021 u 20:20
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj je utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu pobijedila Katar 26:24 i tako osvojila prvo mjesto u skupini C. U drugi krug natjecnaja 'kauboji' tako prenose tri boda u drugi krugu natjecanja

Marko Mamić zabio je pet golova iz pet pokušaja, 'probijao' je katarski blok, trebaju nam te njegove 'bombe' s vanjskih pozicija.

'Možda smo imali neki kiks, ne bih rekao ni kiks, već nezgodnu utakmicu protiv Japana koji nas je iznenadio... Ali izvukli smo bod. Idemo dalje, u drugu skupinu, sve je kako smo zamislili prije turnira i to je to', rekao je Marko Mamić za RTL nakon utakmice i nastavio:

'Imali smo ciljeve, ali pritisak je velik. Uz to se dosta toga ispremiješalo, i igrači i cijela situacija u Hrvatskoj i svijetu, pripreme smo radili u kratkom vremenu. Stalno se nešto mijenjalo, smještaj, publika, zbunjujuća situacija. Ali moram čestitati momčadi što smo se uspjeli othrvati tome i nadam se da ćemo igrati još kvalitetnije, da ćemo imati i igru koja nas vodi prema višem cilju.'

U drugom krugu SP-a čekaju nas utakmice s Bahreinom, Argentinom i Danskom...

'Jesmo li Danci i mi favoriti? Glupo bi bilo pričati da su drugi bolji od nas, ali vidjeli ste kako je to izgledalo do sada. Moramo svaku utakmicu ići 100 posto i jedino to dovest će nas do cilja. Igra se na jednu loptu i tako je skoro u svim skupinama', razmišlja Mamić koji je protiv Katara 'povukao':

'Osjećam se kao dio momčadi, što mi je važno. A uvijek će momčad izbaciti jednog pojedinca i netko će se istaknuti. Drago mi je što se mogu dobro osjećati i što gradimo momčadski duh', zaključio je Marko Mamić.

  • +21
Hrvatska - Katar; SP u rukometu 2021.; 19.1.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff

Ivan Čupić jedan je od najiskusnijih u našim redovima, večeras je zabio dva gola...

'Pa dižemo se polako, utakmicu po utakmicu. Danas je bilo bolje nego prije dva dana, puno bolje nego prije četiri dana. Šego je bio fenomenalan, pomogao je kad je trebalo. Primili smo 24 gola i to je sasvim dovoljno da se privede utakmica kraju. Čestitke svima koji su igrali, svi su dali svoj obol, sutra idemo put Kaira', kazao je Čupić nakon utakmice te nastavio:

'Cilj je bilo prvo mjesto u skupini, ali i četiri boda za drugi krug. Na kraju su tu tri boda za dalje, ali nećemo se žaliti. Dižemo se, svi igraju i imaju svoju rolu. Slijedi drugi krug, sljedeći protivnik i idemo po pobjedu i da bude još bolje nego danas i po još dva boda!'

Za protivnike u drugom krugu nije bilo vremena za pripreme i analize...

'Iskreno, ne. Bili smo fokusirani na dva boda za Japan i Angolu, kao i za danas, znali smo da je puno pritiska i pokazali smo karakter. Ekipa je iznijela utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili', zaključio je Ivan Čupić.