PRIJATELJSKI SUSRET

Hrvatski rukometaši i drugi puta svladali Ruse

28.12.2008 u 21:58

Bionic
Reading

U Osijeku su na službenom otvorenju dvorane Gradski vrt hrvatski i ruski rukometaši odigrali i drugu prijateljsku utakmicu, a izabranici Červara slavili su 27:26 (17:10)

Hrvatska rukometna reprezentacija je i u nedjelju svladala Rusiju. Pred ispunjenim gledalištem 'pakleni' su opet svladali snažnog protivnika i izborniku Červaru zadali slatke brige oko izbora igrača za Svjetsko prvenstvo.

Rusi su za razliku od utakmice u Areni dobro počeli, vodili u prvim minutama, ali taj njihov labuđi pjev nije dugo trajao. Već u 10. minuti otišli smo na 5:3, a zatim iz minute u minutu povećavali prednost. U tih prvih 30 minuta briljirao je Duvnjak s pet pogodaka, ali veliki doprinos dala su i krila Čupić, Hrvatin i Horvat i prije svega zahvaljujući njima, ali i opet sjajnoj obrani na odmor se otišlo sa uvjerljivih 17:10.

U nastavku se razigrao i Kopljar, a prednost Hrvatske je u pojedinim trenucima bila i do osam pogodaka. Izgledalo je da je sve gotovo no tada je uslijedio pad. Od 45. minute igru 'paklenih' zahvatila je mala kriza i Rusi su se počeli približavati. Tako je u 50. minuti bilo samo 25:22. Još se razbranio Grams i dvije minute prije kraja na semaforu je pisalo 27:26. Srećom, do kraja više nije bilo pogodaka i Hrvatska je upisala drugu pobjedu protiv renomiranog suparnika.

'Ovo je dobra škola za mlade igrače da vide da nikada nije gotovo i da nema opuštanja. Nešto slično nas čeka i na Svjetskom prvenstvu, gdje će se u svakoj utakmici voditi rat', rekao je izbornik Červar.