izazov za 'kauboje'

Hrvatski rukometaši doznali kad počinje borba za plasman na Olimpijske igre u Tokiju; čekaju ih najteži protivnici

25.04.2020 u 12:08

Bionic
Reading

Svjetska rukometna federacija (IHF) i Europska rukometna federacija (EHF) donijele su odluke vezane uz novi kalendar natjecanja zbog pandemije koronavirusa, pa će hrvatska muška seniorska reprezentacija igrati kvalifikacije za Olimpijske igre od 12. do 14. ožujka 2021. godine

Olimpijske kvalifikacije za rukometaše prema prvobitnom planu trebale su se održati od 17. do 19. ožujka ove godine u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj. Koronavirus je pokvario planove, pa je novi termin od 12. do 14. ožujka 2021. godine.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir se igra u Parizu, a prvi suparnik Hrvatske je Francuska, zatim slijedi Portugal i na kraju Tunis.

Također, prema odluci EHF-a, otkazane su preostale kvalifikacijske utakmice za ženski EURO, a s obzirom na plasman na Europskom prvenstvu 2018. godine, hrvatska ženska seniorska reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u prosincu 2020. godine, kojem su domaćini Danska i Norveška.

To znači da su, uz domaćine Dansku i Norvešku, EURO 2020 izborile reprezentacije Francuske, Rusije, Nizozemske, Rumunjske, Švedske, Mađarske, Njemačke, Srbije, Španjolske, Slovenije, Poljske, Češke i Hrvatske.

Hrvatska je organizator Svjetskog kadetskog prvenstva za rukometašice (U-18). Hrvatska je uskočila kao zamjena za Kinu zbog koronavirusa. Prvobitni plan bio je da se prvenstvo održi od 18. do 30. kolovoza ove godine, a novi termin je od 29. rujna do 11. listopada 2020.