Veliko Priznanje

Hrvatski reprezentativac proglašen najboljim u zadnjih deset godina: 'Vatreni' stao uz bok velikanima

07.01.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Ivan Perišić proglašen je jednim od najboljih igrača desetljeća u belgijskoj ligi

Ivan Perišić dobio je veliko priznanje za svoj rad, ali onaj iz 2009. godine. U ljeto te godine došao je iz Sochauxa u Club Brugge kao 20-godišnjak za samo 250.000 eura i u prve dvije utakmice zabio dva gola, te odmah pokazao o kakvom se igraču radi.

U prvoj je sezoni u 41 utakmici zabio 13 golova, a u drugoj je još popravio svoj skor i utrpao 22 gola čime je postao najbolji strijelac lige. Iako se nije dugo zadržao u Belgiji jer ga je odmah nakon te sezone kupila Borussia Dortmund za 5,5 milijuna eura, u belgijskoj ligi je ostavio dubok trag.

Tamošnji portal Sporz uvrstio ga je među najboljih 11 igrača koji su u proteklih deset godina igrali u Belgiji. Momčad desetljeća prema tom izvoru čine: Courtois - Meunier, Simons, Koulibaly, Deschacht - Kouyate - De Bruyne, Perišić - Vanaken - Lukaku, Mbokani.

Ovi igrači danas vrijede na desetke milijuna eura, a svi su prošli kroz belgijsku ligu i u njoj ostavili dubok trag. U cijenjenom društvu našao se i hrvatski reprezentativac koji je tako dobio još jednu potvrdu za svoj rad.