EUROPSKA LIGA

Hrvatski reprezentativac napravio veliku glupost u remiju velikana u Londonu

26.04.2018 u 23:03

Bionic
Reading

U prvom susretu polufinala Europske lige Arsenal i Atletico Madrid su u Londonu odigrali 1-1, a gosti su od desete minute igrali s igračem manje nakon što je isključen hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. U drugom susretu Marseille je pobijedio RB Salzburg sa 2-0

Utakmicu je obilježilo rano isključenje hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka koji je 'pocrvenio' već u desetoj minuti zbog dva žuta kartona. Prvi žuti karton dobio je u drugoj minuti nakon što je zakasnio na loptu i oborio Jacka Wilsherea, a u 10. minuti je zaradio i drugu javnu opomenu jer je nagazio Alexandrea Lacazettea. Velika glupost hrvatskog nogometaša, jer je s dva nepromišljena starta ostavio suigrače na cjedilu.

>> Pogledajte kako je Šime Vrsaljko zaradio dva žuta kartona na samom početku utakmice

Samo dvije minute kasnije na tribine je preselio i Diego Simeone nakon što je žestoko prigovarao zbog jedne sudačke odluke.

'Topnici' su u prvom poluvremenu imali tri sjajne prilike, no Jan Oblaka je branio fantastično. Dva puta je zaustavio udarce Lacazettea, a jednom i Dannyja Welbecka. Gosti su u prvom poluvremenu imali samo jednu priliku. Antoine Griezmann je u 37. minuti nakon fantastičnog prodora Thomasa Parteya pucao sa 12 metara, ali je Ospina sjajno obranio.

  • +8
Arsenal - Atletico, polufinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Pritisak Arsenala nastavio se i u nastavku i španjolska obrana je popustila u 61. minuti kada je Lacazette glavom zabio na ubačaja Jacka Wilsherea.

Kada se činilo da bi Arsenal mogao zabiti i drugi pogodak, 'Topnici' su gostima poklonili pogodak. Važan gol za Atletico postigao je Griezmann nakon kontre i velike pogreške Laurenta Koscielnyja.

U drugom susretu Marseille je pobijedio RB Salzburg 2-0. OM je doveo u vodstvo Florian Thauvin u 15. minuti nakon ubačaja Dimitrija Payeta. Bio je to 22. gol za Thauvina ove sezone u svim natjecanjima. Na 2-0 je povisio Clinton Njie nakon još jedne Payetove asistencije. Clinton je ušao u igru samo minutu ranije i postigao je pogodak iz praktički prvog dodira.

Austrijski sastav je tijekom utakmice imao nekoliko odličnih prilika, no Yohann Pele je bio raspoložen na domaćim vratima. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za goste.

Uzvratne utakmice su 3. svibnja, a finale je 16. svibnja u Lyonu.