liga prvaka

Hrvatski reprezentativac na ovo je čekao čak 1033 dana; Mateo Kovačić napokon zabio gol!

27.11.2019 u 20:36

Bionic
Reading

Prve dvije utakmice današnjeg programa 5. kola Lige prvaka odigrali su Valencija i Chelsea te Zenit i Lyon. Chelsea je na Mestalli protiv 'šišmiša' odigrao 2:2, dok je Zenit svladao 'lavove' 2:0

Valencia i Chelsea igraju možda i odlučujuću utakmicu u skupini H Lige prvaka. Na Mestalli se vodi borba za osminu finala, a Chelsea je pod velikim pritiskom jer bi se eventualnim porazom doveo u tešku situaciju u posljednjem kolu.

Španjolci i Englezi su imali priliku pobjedom osigurati prolaz, no utakmica je završila bez pobjednika, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti u zadnjem kolu. Ovaj rezultat najviše odgovara Ajaxu koji bi večerašnjom pobjedom kod Lillea osigurao prolaz.

Valencija je bila bliža pobjedi, no Maxi Gomez i Rodrigo su promašivali nemoguće.

'Šišmiši' su golom Carlosa Solera poveli u 40. minuti utakmice, no njihova sreća nije dugo trajala. Samo 60 sekundi...

Jer na terenu se ukazao nitko drugi do hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji u dresu Chelseaja igra sezonu snova. Zabio je Kova u 41. minuti nakon preciznog udarca iz okreta s nekih 17 metara. Samo minutu kasnije Kovačić je imao šansu i za drugi gol, ali mu je golman 'šišmiša' obranio.

No, važno je da je ovo bio prvijenac Kovačića u dresu Chelseaja, ali i prvi gol u službenim utakmicama nakon - pazite sad - čak 1033 dana posta!

Posljednji gol Kovačić je zabio u dresu Real Madrida 29. siječnja 2017. godine protiv Real Sociedada. U Ligi prvaka njegov je golgeterski post još i duži - zadnji je put zabio 2. studenoga 2016. godine za Real protiv varšavske Legije. Spomenimo i to kako je Kovačić zabio Barceloni u srpnju 2017. godine, no bila je to pripremna utakmica ICC turnira (International Champions Cup), a od tada je prošlo 857 dana... Dugo, predugo smo čekali da ga Kova zabije.

  • +3
mateo kovačić chelsea fc Izvor: Profimedia / Autor: MatchDay Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

U nastavku utakmice Chelsea se razigrao te je Pulisic u 50. minuti zabio za 2:1 vodstvo Chelseaja. Valencija je u 64. minuti mogla izjednačiti, no Dani Parejo nije realizirao kazneni udarac. Ipak, Daniel Wass je u 82. minuti zabio za 2:2.

U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Lille i Ajax.

Na ljestvici vode Chelsea i Valencija s po osam bodova, dok je Ajax treći s bodom manje, ali i utakmicom manje. Lille je posljednji s jednim bodom i bez izgleda za prolaz.

U drugoj utakmici večeri Zenti je poveo golom Artema Dzjube u 42. minuti, a za 2:0 zabio je Ozdoev u 84. minuti utakmice. Pomogao mu je pri tome i Lyonov branič Marcelo kojeg je lopta pogodila i promijenila smjer.

U drugom susretu večeras se sastaju RB Leipzig i Benfica

Na ljestvici vodi njemački sastav s devet bodova, Lyon i Zenit imaju po sedam bodova, a Benfica je posljednja s tri boda.