mudra odluka

Hrvatski nogometni reprezentativac iz Engleske preselio u Bugarsku, ali taj transfer mogao bi mu donijeti puno toga dobroga

31.01.2022 u 17:48

Bionic
Reading

Golman Simon Sluga do ovog je ponedjeljka bio igrač engleskog drugoligaša Luton Towna. No, interes aktualnog bugarskog prvaka, Ludogoreca, bio je novi izazov za ovog 28-godišnjaka koji će se novom klubu priključiti krajem tjedna. Nakon obavljenog potpisa u Antalyji, vratio se u Luton kako bi supruzi pomogao pakirati stvari

Iako nam je još prije Božića spominjao interes brojnih europskih, ali i američkih te klubova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Simon Sluga ovog je ponedjeljka stavio potpis na ugovor s bugarskim Ludogorecom, klubom koji cijelo desetljeće dominira nacionalnim prvenstvom.

I koji je uoči zimskog odmora na vrhu tablice, s dva boda prednosti pred CSKA-om.

No, klub je u međuvremenu ostao bez prvog golmana, još jednog Hrvata, Kristijana Kahline, koji je preselio u američki Charlotte. I jasno, Ludogorecu je trebala adekvatna zamjena.

Pronašli su je u Simonu Slugi, golmanu koji će u ožujku napuniti 29 godina, a što znači da je već dovoljno iskusan, ali još uvijek i mlad kada su u pitanju golmanske godine.

Naravno, i dovoljno ambiciozan, jer shvatio je da će kroz prvoligaški nogomet dobiti dodatni dozu znanja, a koje bi svakako želio potvrditi i u dresu reprezentacije, čiji je član već nekoliko godina. Iako je dobio priliku u tek tri prijateljske utakmice.

No, kako se krajem ove godine u Kataru održava svjetsko prvenstvo, Sluga sasvim sigurno kroz utakmice u Ludogorecu, a potom i kroz utakmice u europskim natjecanjima, želi ostati na radaru izbornika Zlatka Dalića i naći se na popisu 23 putnika na svjetsku smotru.

Ovog ponedjeljka, nakon obavljenog liječničkog pregleda i stavljenog potpisa na ugovor, Sluga je sjeo na zrakoplov i vratio se u Luton, kako bi pakiranje i selidba iz Engleske bila što brža. A onda će se krajem tjedna povaiti u Bugarskoj, na završnoj fazi priprema Ludogoreca, kojeg vodi slovenski trener Ante Šimundža.