zna se i iznos transfera

Kad već nisu uspjeli dovesti Mislava Oršića, u Burnleyju su zavukli ruku još dublje u džep i doveli su nizozemskog napadača

31.01.2022 u 16:56

Bionic
Reading

Premierligaš Burnley, koji se bori za ostanak u najelitnijem razredu engleskog nogometa, uspio je dovesti iz Wolfsburga nizozemskog napadača Wouta Weghorsta (29), a procjenjuje se da je transfer vrijedan 14,5 milijuna eura, objavili su britanski mediji.

Weghorst bi trebao biti zamjena za Chrisa Wooda, koji je prešao u Newcastle, a potpisao je ugovor na tri i pol godine.

Karijeru je započeo u drugoligašu Emmenu, a 2014. počeo je njegov prvoligaški put u Nizozemskoj kada je došao u Heracles Almelo. Nakon dvije sezone preselio je u AZ Alkmaar i tamo je njegova golgeterska karijera krenula uzlaznim putem, zabio je 45 golova u 86 utakmica.

Godine 2018. dolazi u Wolfsburg gdje je nastavio tresti mreže. Za njemačkog prvoligaša je postigao 70 pogodaka u 144 utakmice.

Njegov dolazak trebao bi pomoći Burnleyju da se makne sa zadnjeg mjesta i očuva prvoligaški status. Norwich, koji je prvi iznad zone ispadanja, ima četiri boda više, ali i četiri utakmice više od Burnleyja.

Do prije par dana Burnley je svim silama želio dovesti i Dinamovog krilnog napadača, Mislava Oršića, za kojeg su Englezi nudili, navodno, između osam i deset milijuna eura. Međutim, i Dinamo i Oršić odlučili su se za nastavak suradnje.