poljaci izabrali

Slaven Bilić ostao im je samo želja; Lewandowskog, Milika i ekipu vodit će izbornik koji je trenirao već deset poljskih klubova

31.01.2022 u 16:37

Bionic
Reading

Poljski nogometni savez imenovao je bivšeg trenera varšavske Legije Czeslawa Michniewicza novim izbornikom nakon raskida suradnje s Portugalcem Paulom Sousom

Sousa je krajem prosinca tražio prekid suradnje s Poljskim nogometnim savezom nakon što je bio izbornik manje od godinu dana, a kako bi mogao prihvatiti trenerski posao u brazilskom Flamengu.

Michniewicz je potpisao ugovor do kraja 2022. uz opciju produljenja i vodit će Poljsku kroz doigravanje za SP u Kataru protiv Rusije u ožujku.

Michniewicz je trenirao devet poljskih klubova prije nego je postao izbornik poljske U-21 reprezentacije 2017. s kojom je je 2019. otišao na europsko prvenstvo.

Mladu je reprezentaciju napustio 2020. kako bi preuzeo Legiju, svoj deseti klub, koja je s njim osvojila rekordni 15. naslov prvaka Poljske 2021. i došla do grupne faze Europske lige.

Smijenjen je u listopadu nakon četiri uzastopna poraza u poljskom prvenstvu.

Inače, nakon što je raskinuo ugovor s kineskim klubom Beijing Guoanom, poljski mediji tvrdili su kako je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić jedan od glavnih kandidata za novog izbornika njihove reprezentacije. No, tri tjedna kasnije, to više nije aktualno.