srna optimist

Hrvatski izbornik uoči utakmice odluke protiv Srbije doznao kaznu za Mandića zbog plavog kartona: To je za nas utakmica odluke

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2022 17:05
  • Objavljeno 14.01.2022 u 14:29
Bionic
Reading

Nakon poraza od Francuske na otvaranju natjecanja u skupini C Europskog prvenstva, hrvatske rukometaše u subotu u Szegedu očekuje ogled protiv Srbije, a bodovi iz te utakmice najvjerojatnije donose drugi krug

Treba reći kako je nakon plavog kartona Davida Mandića u utakmici protiv Francuske, disciplinska Komisija EHF-a donijela je odluku o jednoj utakmici suspenzije što znači da će Mandić propustiti dvoboj protiv Srbije. Reprezentaciji se priključio Marin Jelinić, a izbornik Hrvoje Horvat naknadno će donijeti odluku o sastavu protiv Srbije.

'Za nas je to možda i utakmica odluke. To nam je ključna utakmica, bez obzira na ishod utakmice protiv Francuske. To je utakmica koju moramo dobiti', kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

Srbija je u prvom kolu lako pobijedila Ukrajinu s osam pogodaka razlike (31:23). Stoga će susret drugog kola između Hrvatske i Srbije vrlo vjerojatno odlučivati tko će proći u drugi krug.

'Znamo se jako dobro, nema tu nekih nepoznanica. Odlučivat će tko će biti psihički stabilniji i tko će biti mirniji. Mi radimo sve kako bi sutra bili pravi', dodao je hrvatski strateg.

Srbija je u posljednjih godinu dana, pod vodstvom Španjolca Antonia Gerone Salaeta, postala daleko ozbiljnija reprezentacija. Premda su posljednjih dana imali dosta poteškoća s koronom, a zbog ozljede nema Petra Nenadića, njihovog daleko najboljeg igrača, ipak su u Szeged došli s respektabilnom momčadi, a predvodi ih vanjski igrač Lazar Kukić.

'Srbija uvijek ima dobre individualce, a sada je na EP došla i s dobrom ekipom. Igraju 6-0 s dva jaka pivota, agresivni su, zabijaju dosta lakih golova posebno preko desne strane. Za nas je važno da rastemo iz utakmicu u utakmicu. Ovo je neprocijenjivo vrijeme za dečke', poručio je izbornik.

Povijest hrvatsko - srpskih rukometnih susreta jako je bogata. Posljednji poraz Hrvatska je upisala u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u beogradskoj Areni. Od tada naši rukometaši upisali su četiri pobjede i jedan remi. Posljednje slavlje 24-21 bilo je prije dvije godine u Grazu na Europskom prvenstvu u 3. kolu. Srbija je tada prvenstvo završila na 20. mjestu, a Hrvatska je otišla do finala, odnosno srebra.

'Tko god uđe bacit će se na 'glavu'. Moramo popraviti ulaz u utakmicu, te pokušat ponoviti borbenost', kazao je Tin Lučin koji je protiv Francuske zabio četiri gola.

"Dobro smo ih analizirali, igraju čvrstu 6-0 obranu, dok u napadu imaju dosta šutera i dobre pivote. Bit će teška utakmica, ali ako prenesemo borbenost iz utakmice protiv Francuske mislim da se ne trebamo bojati. Nadam se kako će publika ponovo doći u velikom broju', dodao je Lučin.

Zvonimir Srna - nećak bivšeg kapetana Vatrenih Darija Srne - je protiv Francuske odigrao prvu utakmicu na velikom natjecanju.

'Ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš, ali smo pokazali dobre stvri koje moramo zadržati. Prije svega borbenost. Navijači su to prepoznali i bili su nam vjetar u leđa. Niti jednog trenutka se nismo predavali. Srbija se digla s novim izbornikom, kod njih dosta toga kreće od Kukića na sredini. Imaju i kvalitetne vratare, ali i mi imamo kvalitetne vratare. Očekujem tešku utakmicu, ali idemo po pobjedu', poručio je Srna.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal