besramna krađa

Ljutiti hrvatski izbornik nije skrivao bijes zbog sramotne odluke: To je izvan svake pameti! Zvali su nas iza ponoći i sve promijenili...

09.12.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice na Europskom prvenstvu, umjesto da kao apsolutne i uvjerljive pobjednice svoje skupine dobiju tri zaslužena dana odmora, već sutra (četvrtak, 18.15 sati) moraju igrati protiv Rumunjske. Ova se besramna i bezobrazna krađa dogodila u dogovoru Europske rukometne federacije (EHF) i organizatora natjecanja - Danskog rukometnog saveza koji su promijenili planirani raspored igranja utakmica drugog kruga

EHF je još jednom udario na hrvatski rukomet, sada na EP-u za rukometašice, u gluho doba noći s utorka na srijedu. I opet su čelni ljudi EHF-a besramno oštetili naš rukomet, ovog puta naše rukometašice koje su fantastičnim partijama osvojile prvo mjesto u svojoj skupini. Nije EHF, u dogovoru s organizatorima, promijenio samo satnicu utakmica nego praktički i raspored kompletnog natjecanja. Tako su hrvatske rukometašice, zajedno s Norvežankama, umjesto s tri slobodna dana 'nagradio' utakmicom već u četvrtak!

'To što se dogodilo tijekom večeri i noći, izvan je svake pameti. Pogledali smo navečer na internetu i vidjeli da ćemo igrati u subotu, a onda nas EHF zove iza ponoći i kažu da ćemo igrati već u četvrtak protiv Rumunjske. Ne samo da su nam promijenili dnevni plan, već i protivnika', kazao je ljutiti hrvatski izbornik Nenad Šoštarić za 24sata i potom nastavio:

'Ne znam stvarno što bih rekao, ali znam da nas ta situacija ne smije izbaciti iz ritma u kojem smo i da se brže od predviđenog moramo pripremiti za ono što nas očekuje. Ne vrijedi se puno nervirati, idemo dalje, pokazati svima da smo dovoljno psihički jaki i da takve stvari možemo pretrpjeti!'

Sjajan stav i još bolja poruka svima koji su odlučili 'očešati se' o hrvatski rukomet. No, Šoštarić ne želi previše dramatizirati iako situacija nije nimalo lagana.

  • +13
EP u rukometu za žene; Hrvatska - Srbija, 8.12.2020. Izvor: EPA / Autor: CLAUS FISKER

'Mi još nismo ni svjesni gdje smo i što smo. Nakon Srbije svi smo se doslovno emotivno ispraznili. Ostavili smo sve što smo imali na jučerašnjoj utakmici. Evo, uspjeli smo dobiti dopuštenje da izađemo iz hotela i odemo malo prošetati negdje na zrak, da ga malo udahnemo uz neke vježbe. Moram im izbiti rukomet iz glave. Ja ću za to vrijeme gledati video Rumunjske', pričao je Šoštarić, a prenosi 24sata.

'Sigurno da smo iscrpljeni. Pripremali smo se samo sedam dana i još na sve to imamo stalna testiranja, evo meni je 11. put otkad je sve ovo krenulo. No naša liječnička služba radi sve što može. U pitanju sada više nije samo rukometna igra, već i psihologija. Euforije više nema ni u tragovima. Znate kakva je bila 'gužva' na aerodromu kada smo odlazili, zato mi je drago da smo donijeli malo radosti svima koji vole rukomet', zaključio je izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.