pa što nam to rade?!

Hrvatske rukometašice u šoku i nevjerici; našim djevojkama je nanesena strašna nepravda, ovo stvarno više nema smisla...

09.12.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Padale su redom na Europskom prvenstvu za rukometašice Mađarice, pa Nizozemke i na kraju Srpkinje. Naše su djevojke protutnjale skupinom, tri od tri, savršeni omjer za plasman u drugu krug natjecanja u koji su izabranice Nenada Šoštarića prenijele maksimalna četiri boda i postale jedne od kandidatkinja za medalju. No, sada se 'u igru' ubacio EHF i po tko zna koji put odlučio zakinuti hrvatski rukomet!

Prema osnovnom planu odigravanja Europskog prvenstva za rukometašice Hrvatska je kao pobjednik skupine C prvi susret druge faze trebala igrati tek u subotu 12. prosinca protiv pobjednika skupine D, a to je Norveška. Ali po tko zna koji put, EHF je zadržao i iskoristio pravo da promijeni raspored!

Tako su preko noći Europska rukometna federacija (EHF) i organizator natjecanja - Danski rukometni savez promijenili planirani raspored igranja utakmica drugog kruga na Europskom prvenstvu u Koldingu u skupini gdje se nalazi Hrvatska.

Hrvatska će tako prvi susret drugog kruga igrati već sutra, četvrtak 10. prosinca u 18.15 sati protiv trećeplasiranog sastava skupine D odnosno Rumunjske. Nakon toga na teren dvorane u Koldingu izlaze Nizozemska i Norveška.

Drugi susret drugog kruga Hrvatska igra 12. prosinca (subota) protiv Norveške također u 18.15 sati. I konačno posljednji susret drugog dijela natjecanja naše rukometašice imaju 15. prosinca (utorak) u 18.15 s Njemačkom.

Dakle, umjesto tri dana predaha nakon prvog kruga, Hrvatska će zbog nove promjene igrati dva susreta u tri dana! Zanimljivo je spomenuti i to da se osnovni raspored u skupini I koji je bio objavljen nakon ždrijeba, a u kojem se nalazi domaćin natjecanja Danska, nije mijenjao!

>> Šokantna odluka; čelni ljudi EHF-a hrvatskim rukometašima zabranili put u Stockholm

Podsjetimo, nije ovo prvi put da EHF ovako 'gazi' hrvatske rukometašice i rukometaše, da se u dogovoru s domaćinima mijenja raspored utakmica... Posljednji primjer bio je na EP-u za rukometaše koji se igrao u siječnju ove godine kad EHF nije dozvolio raniji odlazak iz Beča (odmah nakon utakmice) naše reprezentacije put Stockholma. Istom su odlukom tada zakinuti i Španjolci, obje su reprezentacije bespotrebno izgubile dva dana za putovanje, praktički su iz aviona istrčale na teren i igrale polufinalne utakmice.

  • +13
EP u rukometu za žene; Hrvatska - Srbija, 8.12.2020. Izvor: EPA / Autor: CLAUS FISKER

Hrvatske rukometašice su s tri pobjede osvojile prvo mjesto u skupini C prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj pa će u drugom krugu krenuti s maksimalna četiri boda. U drugom krugu će igrati protiv Norveške, koja je također prenijela četiri boda, te Njemačka (2) i Rumunjske (0). Dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u polufinale.

Uz bodovnu prednost koju imaju, hrvatskim rukometašicama bi u povoljnom raspletu rezultata za plasman u polufinale mogla biti dovoljna i samo jedna pobjeda, možda već sutra protiv Rumunjki!

KOMPLETAN RASPORED: SKUPINA II

Četvrtak, 10.12.2020.

  • 18.15 sati HRVATSKA - RUMUNJSKA
  • 20.30 sati NIZOZEMSKA - NORVEŠKA

Subota, 12.12.2020.

  • 16.00 sati MAĐARSKA - NJEMAČKA
  • 18.15 sati HRVATSKA - NORVEŠKA

Ponedjeljak, 14.12.2020.

  • 18.15 sati NIZOZEMSKA - NJEMAČKA
  • 20.30 sati MAĐARSKA - RUMUNJSKA

Utorak, 15.12.2020.

  • 16.00 sati NIZOZEMSKA - RUMUNJSKA
  • 18.15 sati HRVATSKA - NJEMAČKA
  • 20.30 sati MAĐARSKA - NORVEŠKA