napušta psg

Mbappe dobio ultimatum iz Reala! Sad je moguć i potpuno neočekivani preokret

08.01.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Mjesecima se piše o tome kako francuski napadač Kylian Mbappe iz PSG sigurno dolazi u Real Madrid

Kao što je duže poznato Kylian Mbappe u lipnju, kad mu istekne ugovor s PSG-om, postaje slobodan igrač.

No, pravila Fife su takva da je već od 1. siječnja ove godine dobio pravo pregovarati s klubovima koji ga žele, a prvi na listi je naravno Real Madrid.

O toj temi opet su se raspisali španjolski mediji koji donose priču kako mu je Real prije godinu i pol dana ponudio bonus od 130 milijuna eura ako dođe odmah kao slobodan igrač, ali od tog posla nije bilo ništa.

Razlog? Čelnici PSG-a ponudili su mu čak 75 milijuna eura po sezoni, ali tad još nije bilo poznato kad zapravo ističe ugovor. Naime, prvo je izašao podatak kako novi ugovor Mbappea veže za PSG do ljeta 2025. godine, ali nije bilo poznato kako u ugovoru ima opciju da već ovog ljeta može postati slobodan igrač.

No, jasno je kako novac nije presudan, ali kako se doznaje predsjednik Reala Florentino Perez navodno više nije tako zagrijan i navodno mu nude bonus od 50 milijuna eura samo da potpiše za kraljevski klub, okruglo 100 milijuna eura manje nego je bila prijašnja ponuda.

Također se doznaje kako mu Real navodno nudi godišnju plaću od 26 milijuna eura godišnje (neto) što je tri puta manje nego ima u PSG-u.

No, kad je Mbappe u pitanju sve su opcije moguće jer poznato je kako je u dva navrata bio blizu Reala, pa se ipak predomislio.

Naime, neki mediji pišu kako je u igri i Liverpool koji ima novaca da ga dovede sad kad je slobodan. Razlog?

'Taj što mama navija za Liverpool. Ona jednostavno voli Liverpool, ali iskreno ne znam zašto. Zaista su velik klub', kazao je nedavno Mbappe čime je 'zapalio' iskru u Engleskoj. To bi zaista bio neočekivan preokret…

No, kako u Realu ne bi dugo čekali zna i i 'Dan D' za Mbappea, a to je 15. siječnja dokad su mu čelnici 'Kraljevskog kluba' dali ultimatum da im javi prihvaća li njihovu ponudu.

Očito je i Florentino Perez shvatio kako bi novo odugovlačenje jako naljutilo navijače, a on i izgubio kredibilitet koji je godinama gradio. Što će odlučiti Mbappe i hoće li napokon doći u Real, zna samo on. No, financijski gubi ogroman novac ako se odluči za taj korak.