split spreman za euro

Hrvatske vaterpolistice bore se s koronavirusom, dok vaterpolisti obećavaju borbu za medalje

26.08.2022 u 15:56

Bionic
Reading

U vaterpolskom ambijentu splitske Spaladium Arene, u petak je održana najavna konferencija za medije povodom nadolazećeg Europskog prvenstva koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna

Dan uoči početka 35. Europskog prvenstva u vaterpolu, kokoferenciji su nazočili izbornici muške i ženske reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak i Aljoša Kunac.

Tuckove izabranike u ponedjeljak očekuje uvodni dvoboj s Maltom, a potom slijede susreti s Francuskom i Grčkom.

'Imali smo privilegiju igrati trening utakmicu sa Srbijom na ovom prekrasnom mjestu i čestitamo cijelom organizacijskom timu koji je radio na ovom prekrasnom projektu. Siguran sam da ćemo imati fantastično prvenstvo ovdje u Splitu. Što se momčadi tiče, svatko će dati svoj maksimum da reprezentira zemlju na najbolji mogući način.Imamo ambicije, ali imamo potpuno novu momčad u odnosu na Tokio. Prolazeći kroz sve promjene i formiranje nove momčadi nikad nije lako, a morali smo se nositi i s ozljedama i bolešću pa će nam tako nedostajat par igrača. Ipak, svoju smo snagu dokazali na Svjetskom prvenstvu i na pripremnim turnirima, imamo puno toga za ponuditi, a cilj nam je isti kao i uvijek – stići u polufinale i i biti u igri za medalje. Teško je bilo što prognozirati, ali spremni smo za igru u ovom prekrasanom gradu, pred našim navijačima, pokazati najbolje što možemo i otići što dalje', kazao je Tucak, dok je Kunac istakao probleme u ženskoj ekipi uoči dvoboja 1. kola s Njemačkom.

'Nažalost, koronavirus je pokucao na vrata i morali smo poslati kući dvije djevojke. Pripreme nisu bile lake jer naša je reprezentacija mlada, a mnoge igračice su bile u Beogradu na U18 Svjetskom prvenstvu, ali sada imamo punu postavu pa konačno možemo zajedno vježbati. Očekujemo dobre rezultate na domaćem terenu', kazao je Kunac.

Organizacijski je prvenstvo u Splitu bio veliki izazov.

'Nekoliko puta sam bio ovdje u Areni i mogu reći da mi sada izgleda ljepše nego prije. Također, ne bih imao ništa protiv da bazen zauvijek ostane u njoj i da se uvijek ovdje igra. Svi se radujemo novom natjecanju i jedva čekamo glavne uloge prepustiti vaterpolisticama i vaterpolistima, ali u uvodu vas sve pozdravljam u ime LEN-e, zahvaljujem HVS-u na svemu što su napravili da ovo bude jedno od najboljih europskh prvenstava ikad organizirano te Vladi RH bez čije pomoći ovo ne bi mogli organizirati, kao i Gradu Splitu od kojeg očekujem da bude dobar domaćin', poručio je član Ureda za vaterpolo Europskog plivačkog saveza (LEN) Miloš Mračević.

'Prije četiri godine kad smo dobili organizaciju prvenstva, a poznavajući snagu Upravnog odbora HVS-a, bio sam uvjeren da ćemo ga organizirati na visokoj razini. Onda se dogodio cijeli niz događaja koji su nam otežali posao. Usprkos svemu, bili smo mirni, rješavali smo probleme da bi zadnjih šest mjeseci intenzivno radili na samoj organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja s 28 zemalja i 92 utakmice. Hvala Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem, Hrvatskom olimpijskom odboru,Ministarstvu turizma i sporta, Gradu Splitu, županiji Splitsko-dalmatinskoj i našim sponzorima uz koje smo ovu priču jedino i mogli zaokružiti. Nadam se da ćemo svi uživati u vrhunskom vaterpolu, i popratnim događanjima', zaključio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Europskog prvenstva.

Operativni direktor LEN-a Marco Birri istaknuo je da će 34 emitera imati prijenos uživo s prvenstva, a LEN također nudi besplatan live stream svake utakmice s komentarima na licu mjesta.

'Na našoj novoj platformi, koja je dostupna putem naše web stranice, predstavit ćemo još više sadržaja, dok vi možete ponovno proživiti svaki gol postignut u Splitu tako što ćete posjetiti našu stranicu za rezultate uživo i gdje će se nalaziti isječci golova gotovo u realnom vremenu'.