FRANCUSKINJE PROŠLE

Hrvatske rukometašice ostale bez SP-a

14.06.2009 u 16:29

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje će se od 5. do 20. prosinca ove godine održati u Kini. U uzvratnom dvoboju u Lyonu naše su igračice izgubile od Francuske sa 24:32 (11:15) te tako nisu uspjele zadržati prednost od četiri pogotka (27-23) iz prve utakmice prije tjedan dana u Kutini

Jako su lijepo izgledale izabranice Zdravka Zovka praktički dvije trećine prvog poluvremena. Držale su egal s Francuskinjama i ništa nije nagovještavao laku pobjedu domaćin igračica. Lidija Horvat, Nikica Pušić i ostale rukometašice kontrolirale su igru i rezultat praktički do 15. minute, kad je uslijedio pad koje su koristile Francuskinje i počele su graditi rezultatsku prednost koja je do kraja prvog dijela narasla na 15:11.

S obzirom na to da je prva utakmica završila pobjedom Hrvatske s četiri gola prednosti, u drugo poluvrijeme se ušlo potpuno rezultatski neizvjesno. Imale su izabranice Zdravka Zovka povremene bljeskove u nastavku utakmice, no Francuskinje su brzim protunapadima, ali i zahvaljujući lošoj igri u obrani naših rukometašica, uspjele napraviti rezultatsku prednost koju više nije bilo moguće sustići. Na kraju su domaće rukometašice slavile s konačnih 32:24 te se zasluženo plasirale na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini.