Hrvatska vodi protiv Indije

Borna Gojo nakon više od dva sata pobijedio Prajnesha Gunneswarana i napravio nešto što nikome nije uspjelo od 2014.

06.03.2020 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatska teniska vrsta povela je s 1:0 u kvalifikacijskom dvoboju Davis Cupa u Zagrebu nakon što je u prvom meču Borna Gojo (ATP 277.) pobijedio Indijca Prajnesha Gunneswarana (WTA 132.) s 3:6, 6:4, 6:2

Splićanin Borna Gojo (ATP - 277.) ostvario je svoju prvu pobjedu u Davis Cupu svladavši u zagrebačkom Domu sportova Prajnesha Gunneswarana (ATP - 132.) s 3:6, 6:4, 6:2 nakon gotovo dva sata borbe, čime je hrvatska reprezentacija povela s 1:0 protiv Indije u kvalifikacijskom dvoboju za plasman na završni turnir kojem će u studenome domaćin biti Madrid.

Trema i gotovo prazne tribine dvorane 2 Doma sportova sputale su 22-godišnjeg Splićanin na početku dvoboja protiv 30-godišnjeg Gunneswarana. Indijac je već u prvom gemu imao priliku za 'break', još dvije u petom gemu, ali je Gojo uspio držati korak do 3:2.

Indijac je bez problema prolazio kroz gemove na svom početnom udarcu i nastavio pritiskati hrvatskog reprezentativca, što je donijelo rezultat u završnici prvog seta. Nizom od četiri gema i s dva oduzeta servisa Gunneswaran je osvojio prvu dionicu meča. Gojo je u prvom setu ostao bez ijednog izravnog poena u izmjenama, napravio je 18 neforsiranih pogrešaka i imao velikih problema na reternu.

Početak drugog seta donio je promjenu. Gojo je u prvom gemu, najdužem u meču, iskoristio šestu break-loptu dobro pripremljenim izlaskom na mrežu i prvi put slomio servis 30-godišnjeg Indijca. U sljedećem gemu je Gojo spasio dvije 'break-lopte', poveo 2:0 i preokrenuo meč. Do kraja drugog seta izgubio je još četiri poena na servisu i nakon 80 minuta odveo meč u odlučujući set.

Kako je meč odmicao, a Borna Gojo preuzimao kontrolu, punile su se i tribine Doma sportova. Za 20 minuta igre u odlučujućem setu 22-godišnji Splićanin je poveo s 4:1 uz dva 'breaka' prednosti. Gunneswaran je samo nakratko vratio nadu u preokret 'breakom' u šestom gemu, ali je već u sljedećem ponovno izgubio servis. Kad je servirao za svoju prvu pobjedu u Davis Cupu, Borna Gojo nije napravio pogrešan korak. Nakon jednog sata i 57 minuta igre, na drugu meč-loptu, zabio je svoj deveti as i donio hrvatskoj reprezentaciji prvi bod u dvoboju s Indijom.

Gojo je ovim trijumfom postao 12. hrvatski tenisač koji je u Davis Cupu ostvario pojedinačnu pobjedu u 'živom meču'. Posljednji kojemu je to uspjelo prije njega bio je Mate Delić, 2014. godine na gostovanju u Nizozemskoj, gdje se Hrvatska pobjedom 3:2 kvalificirala u Svjetsku skupinu.

U drugom dvoboju dana Marin Čilić (ATP - 37.) će igrati protiv Ramkumara Ramanathana (ATP - 182.).

HRVATSKA - INDIJA 1-0

Borna Gojo - Prajnesh Gunneswaran 3:6, 6:4, 6:2

Marin Čilić - Ramkumar Ramanathan