EP, MALI NOGOMET

Hrvatska u skupini s Češkom i Rumunjskom

09.09.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Češke i Rumunjske u skupini A Europskog prvenstva u malom nogometu, koje će se od 31. siječnja do 11. veljače 2012. godine održati u Hrvatskoj, odlučeno je na današnjem ždrijebu u zagrebačkom Hypo centru

Bit će to prvo veliko natjecanje za hrvatsku futsal reprezentaciju nakon nastupa na Europskom prvenstvu 2001. godine u Rusiji gdje je ispala u prvom krugu. 'Mini' vatreni su nastupili još jedino na europskoj smotri 1999. u Španjolskoj kada također nisu prošli skupinu.

Odluku da Hrvatski nogometni savez bude domaćin završnog turnira ovog natjecanja donio je Izvršni odbor UEFA-e na zasjedanju u Tel Avivu, 24. ožujka 2010. U konkurenciji za domaćinstvo bili su Belgija i Makedonija, dok je Slovenija povukla kandidaturu nekoliko mjeseci ranije.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila postavljena u prvu jakosnu skupinu, pa su odabranici izbornika Mate Stankovića u prvom krugu natjecanja izbjegli Španjolsku, Portugal i Italiju.

Hrvatska se trenutačno nalazi na 15. mjestu svjetske ljestvice. U vodstvu je Španjolska ispred Brazila, Italije i Rusije.

Utakmice će se igrati u splitskoj Spaladium Areni i Areni Zagreb.

SKUPINE:

SKUPINA A: HRVATSKA, Češka, Rumunjska
SKUPINA B: Španjolska, Ukrajina, Slovenija
SKUPINA C: Italija, Rusija, Turska
SKUPINA D: Portugal, Srbija, Arzebajdžan