vaterpolSKI KLASIK

Hrvatska u novom dramatičnom dvoboju sa Srbijom ispustila prvo mjesto u skupini

13.09.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je u dvoboju zadnjeg kola B skupine Svjetskog kupa u Berlinu protiv Srbije 10:10 (4-2, 2-3, 3-3, 1-2)

Hrvatska je zaslužila pobjedu protiv Srbije, koja nijednom nije vodila, ali neriješenim ishodom izabranici Ivice Tucka su završili na drugom mjestu u skupini i dobili su težeg suparnika u četvrtfinalu, Australiju umjesto Japan..

'Barakude' su bolje započele susret i poveli s 3-0 protiv aktualnog trostrukog pobjednika ovog natjecanja, a i dokraja susreta Hrvatska je održavala skoro stalno vodstvo od jednog ili dva gola razlike.

Ante Vukičević na 3:40 minuta dokraja postigao je gol za vodstvo 10:8, da bi u sljedećem napadu Ognjen Stojanović smanjio na 10-9. Minutu prije kraja Anđelo Šetka pogodio je vratnicu, a Viktor Rašović izjednačio na 10:10 na 52 sekunde prije kraja što je bio i konačan rezultat.

Kod Hrvatske je Ante Vukičević zabio tri gola, a Lovre Miloš dva, dok je Srbe predvodio Stojanović s četiri gola.

Hrvatska je imala u skupini bolju gol-razlikom od Srbije, ali su se brisali rezultati sa posljednjom reprezentacijom skupine te su naši završili kao drugi.

Hrvatska nikad dosad nije bila pobjednik Svjetskog kupa, a samo jednom smo igrali finale - 2010. godine u rumunjskoj Oradei gdje smo izgubili od Srbije.

  • +15
LEN Europa cup: Hrvatska - Srbija Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX