PORTUGALCI NA PUTU

Hrvatska u borbi za polufinale Eura

23.07.2010 u 20:45

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom selekcijom U19 utakmica je koju će bez obzira na ishod pamtiti čitavog života. Pobjeda nad Portugalom donosi plasman u polufinale Eura, a sasvim je dohvatljiv i SP u Kolumbiji iduće godine

Trener Ivan Grnja ne kalkulira, u dvoboju s Portugalcima cilj je sasvim jasan.

'Igrači su nakon Italije bili umorni, ali pripremit ćemo se maksimalno. Ne obećavam ništa, ali idemo po pobjedu.'

Njegov kolega navodi najveću snagu mladih Hrvata.

'Hrvatska ima sjajnu, fizički snažnu, momčad koja često profitira iz naizgled bezopasnih situacija. Moji igrači su bili deprimirani nakon poraza od Španjolske, ali ova utakmica mogla bi vratiti veselje u svlačionicu', kaže portugalski izbornik Vale.

Jedan od ključnih Grnjinih igrača je veznjak Spartaka iz Moskve Filip Ozobić.

'Imamo mi jakih individualaca ali prije svega smo sjajna cjelina. Svi se nadamo pobjedi i prolazu, sada to trebamo i ostvariti. Tijekom kvalifikacija smo bili iznimno kompaktni i tu leži ključ. Uostalom, protiv Talijana smo se pošteno ispromašivali, možda nam se sada vrati', kaže Ozobić.

Dvoboj počinje u subotu u 16 sati, simultano s dvobojem Španjolaca i Talijana. Ako Hrvatska prođe u tim dvobojima bolje od Talijana, bit će treća i osigurati vizu za SP u Kolumbiji. Ako pobijede, gotovo sigurno idu u polufinale već na ovom natjecanju.