velika čast

Hrvatska sudačka organizacija napokon ima nekoga s kime se može ponositi; Sanja Rođak-Karšić sudi finale Lige prvakinja

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 28.08.2020 15:46
  • Objavljeno 28.08.2020 u 15:46
Sanja Rođak-Karšić

Sanja Rođak-Karšić

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U nedjelju, 30. kolovoza na stadionu Anoeta u San Sebastianu je na rasporedu finale nogometne Lige prvakinja između Lyona i Wolfsburga, a hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić bit će članica sudačkog tima

U nedjelju, 30. kolovoza na stadionu Anoeta u San Sebastianu je na rasporedu finale nogometne Lige prvakinja između Lyona i Wolfsburga, a hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić bit će članica sudačkog tima.

Glavna sutkinja bit će Švicarska Esther Staubli, dok su za pomoćne sutkinje imenovane Sanja Rođak-Karšić i Ukrajinka Oleksandra Ardaševa. Četvrta sutkinja bit će Čehinja Jana Adamkova.

Hrvatska predstavnica u istoj je ulozi u finalu Lige prvakinja bila i prije dvije godine u Kijevu, kada su se također sastale ekipe Wolfsburga i Lyona, a slavile su francuske nogometašice s 4:1 nakon produžetaka.

Rođak-Karšić već je sudila i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu, uključujući i finale europske smotre 2017. godine u Nizozemskoj.

Dodajmo, kako je za jednu od deset glavnih sutkinja na završnom turniru Lige prvakinja u Španjolskoj bila izabrana i Ivana Martinčić. Međutim, nije dobila priliku u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.