u švedskom Areu

Hrvatska senzacija Zrinka Ljutić uspjela je isto što i Janica; bez jednog štapa izborila drugu vožnju!

10.03.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić izborila je drugu vožnju veleslaloma Svjetskog kupa u švedskom Areu zauzevši 28. mjesto u prvoj vožnji, dok je Leona Popović bila 46. Nažalost, Ljutić drugi 'lauf' nije završila

U vodstvu je američka skijašica Mikaela Shiffrin koja lovi rekordnu, 86. pobjedu u Svjetskom kupu. Shiffrin je do sada u karijeri zabilježila 85 pobjeda, jednu manje od rekordera Šveđanina Ingemara Stenmarka.

>> [FOTO] Fotografija Janice i Ivice otprije 30 godina izaziva posebne emocije; prisjetite se legendarne izjave Ante Kostelića

Shiffrin, koja je startala kao sedma, trenutačno ima 0.58 sekunde prednosti ispred Kanađanke Valerie Grenier, dok je treća Austrijanka Franziska Gritsch sa 0.93 zaostatka. Zrinkinu vožnju pogledajte OVDJE.

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić se nalazila na 28. mjestu sa 2.83 sekunde zaostatka, dok Leona Popović nije izborila drugu vožnju zauzevši 46. mjesto sa 4.45 sekundi zaostatka. Zrinki je to uspjelo bez štapa koji joj je ispao čime je podsjetila na legendarnu sljemensku vožnju Janice Kostelić. Naime, mlada hrvatska skijašica ostala je bez desnog štapa u gornjem dijelu staze.

Druga vožnja na rasporedu je od 13.00 sati, a Zrinka je nažalost nije završila.