SuperSport HNL

Gorica protiv oslabljene Istre 1961 traži nove bodove u pokušaju bijega s dna ljestvice; evo gdje gledati današnju utakmicu

10.03.2023 u 11:07

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 25. kola SuperSport HNL-a danas u Velikoj Gorici igraju Gorica i Istra 1961 (17 sati, MAXSport 1, MAXtv). Domaćin je i dalje posljednji na ljestvici, no ohrabruje dobra forma jer su povezali pobjedu i remi

Gorica se 'probudila'. Napokon! Pobjeda protiv Lokomotive u 23. kolu, pa remi u gostima kod Slaven Belupa ponovno su probudili nadu momčadi iz Velike Gorice za ostanak u ligi. A Istra 1961 je uoči današnjeg gostovanja na duže vrijeme ostala bez svog prvog strijelaca Ante Ercega.

GORICA - ISTRA 1961 (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U prošlom kolu Gorica je gostovala kod Slaven Belupa i remizirala 1:1, a Istra 1961 kod kuće je poražena od Rijeke 0:2 u burnom susretu.

'Istra je imala burnu utakmicu protiv Rijeke u kojoj su neki igrači dobili treće žute kartone, neki su isključeni. Ali u principu ne gledam njih već nas. Vraćaju nam se Mrzljak i Pršir, srce momčadi, neće biti Steenvoordena koji sve bolje i bolje igra u zadnje vrijeme. Njegov nesmotren start nas je skoro koštao da iz Koprivnice odemo bez ijednog boda. Iz kola u kolo to je tako, netko može igrati, netko ne. Nas će u svakom slučaju biti deset na terenu plus golman. Nisam od onih koji će kukati po medijima zbog izostanaka', kaže trener Gorice Željko Sopić te dodaje:

  • +11
Slaven Belupo - Gorica (24. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Istra? Vide se konture rada trenera Garcije. To je momčad koja teži igri od golmana, s velikim posjedom lopte. Ali kako sam rekao i ranije, bez obzira s kim igramo i tko dolazi, mi smo u takvoj situaciji da moramo upregnuti sve resurse da uzmemo tri boda. I da se s ta tri boda probamo približiti Šibeniku.'

Svima je jasno da je utakmica protiv Istre samo jedan u nizu velikih susreta za Goricu, onaj u kojem momčad mora do važnih bodova u borbi za opstanak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mislim da su svi dečki svjesni situacije i koliko nam ova eventualna pobjeda znači. Svi respektiramo Istru, ali znamo na koji način trebamo igrati i oduprijeti se da bismo stigli do tri boda', kaže Sopić i optimistično zaključuje:

'Neću reći sto posto, ali sam maksimalno siguran da ćemo mi nakon 36. kola stajati tamo gdje želimo, a to je jedno mjesto iznad crte.'

Trener Istre 1961 Gonzalo Garcia se ne zavarava, jasno mu je da ga u Velikoj Gorici čeka teška utakmica.

'Očekuje nas teška utakmica protiv protivnika koji se nalazi u dobrom trenutku. Promjenom trenera i s nekim novim licima unutar momčadi Gorica je puno jača nego prije. Neće nam biti lako, ali idemo s nadom u najbolji rezultat. Smatram da Gorica još uvijek nije gotova što se tiče borbe za opstanak. Trener Sopić donio joj je jednu novu dimenziju, a tu su i odlični igrači poput Fućka, Mitrovića, Pršira. No na kraju, nije bitno kako će se Gorica postaviti već kao ćemo mi odigrati', kaže Garcia koji u sljedećih devet utakmica neće moći računati na pomoć svog najboljeg igrača, Ante Ercega.

  • +14
SuperSport HNL: Istra 1961 - Rijeka, 3.3.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Ne, nije Erceg ozlijeđen, kažnjen je nakon incidenta iz prošlog kola kad je na samom kraju utakmice protiv Rijeke zaradio crveni karton, a potom sucu iz ruke istrgnuo bilježnicu koju je potom razderao. Uz to ga je i verbalno 'počastio'...

'Ante je, prema mom mišljenju, dobio prestrogu kaznu. No, mi smo najjači kao momčad i to je naša najbolja karakteristika. Nastavit ćemo igrati dobar nogomet i djelovati kao zajednica. Imamo napadače poput Bakrara i Josipovića te vezne i krilne igrače koji također mogu zabiti. Nisam zabrinut, imamo igrače koji čekaju svoju priliku', kaže Garcia.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport