OVAJ PUTA S GLEDATELJIMA

Hrvatska se sprema za žetvu medalja u Slavoniji, u Osijek dolazi svjetska gimnastičarska krema. Najavljena i senzacionalna najduža špaga

29.04.2022 u 16:39

Bionic
Reading

Od 9. do 12. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt vrhunski gimnastičari ponovno će se boriti za odličja na osječkom izdanju Svjetskog kupa

Nakon što su se 2021. godine u Osijeku ponajbolji gimnastičari i gimnastičarke natjecali bez nazočnosti gledatelja, ovaj put se očekuje dokraja ispunjena dvorana.

Uz mnogobrojne zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Tina Srbića, Filipa Udea, Ane Đerek, Tijane Korent, ali i osječkih aduta Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Najava natjecanja će biti popraćena ponovnom organizacijom već poznate Najduže špage na svijetu i to u subotu, 28. svibnja, a odvijat će se u čak sedam gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar, Rijeka i Dubrovnik.

„Sretni smo što ove godine vraćamo se uobičajenim načinima organizacije – u prisustvo publike i bodrenje naših, ali i inozemnih natjecatelja. Prošle godine, zbog pandemije virusa COVID – 19 imali smo specifičnu situaciju gdje su natjecatelji nastupali bez prisustva gledatelja i svi zajedno smo imali osjećaj da to nije ono najbolje što Osijek i Hrvatska mogu ponuditi u okviru DOBRO World Cupa. Srećom, situacija se promijenila i s nestrpljenjem očekujemo lipanj i dolazak gimnastičkih zvijezda u Osijek. Potrudit ćemo se ponovno ponuditi odličnu atmosferu i finalistima i publici i nadamo se da ćemo 13. izdanjem natjecanja potvrditi zašto je Osijek u krugovima europske i svjetske gimnastike to što i jeste zadnje desetljeće“, kazao je Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja.