okršaji u travnju

Hrvatska reprezentacija u futsalu doznala koga mora preskočiti da bi izborila nastup na SP-u

05.02.2020 u 21:09

Bionic
Reading

Prošlog tjedna Osijek bio je domaćin kvalifikacijskog turnira za odlazak na svjetsko prvenstvo u futsalu, a koje će se održati u Litvi od 12. rujna do 4. listopada ove godine

Hrvatska je, naravno, bila domaćin i nadala se da će uspjeti izboriti direktan plasman na SP, na kojem nije bila od 2000. godine. No, u konkurenciji Rusije, Azerbajdžana i Slovačke, uspjela je izboriti drugo mjesto, iako je i u odlučujućem okršaju protiv Rusije imala izgleda za uspjeh.

Ovako izborniku Mati Stankoviću i njegovim igračima ostaje mogućnost da kroz play-off izbore nastup. A ove su srijede, nakon međusobnog okrašaja Kazahstana i Češke, u kojem su Kazahstanci slavili 5:2 i potvrdili osvajanje prvog mjesta na ovom turniru, Hrvati doznali da će za odlazak u Litvu igrati protiv Čeha.

Te su utakmice na rasporedu u travnju (9. i 12.), s time što je Hrvatska domaćin u prvoj utakmici, a Česi u drugoj. Drugi par play-offa čine Srbija i Finska.

Na SP-u će nastupiti 24 reprezentacije, a prođe li na World Cup to će biti prvi nastup na najvećoj svjetskoj smotri za futsal vrstu nakon 20 godina.

Hrvatska je svoj jedini nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija ostvarila 2000.godine, kada je generacija predvođena Mićom Martićem, Nikolom Tomičićem i Robertom Grdovićem izborila nastup u Gvatemali.

Zanimljivo, Hrvatska je na putu do SP-a 2000. godine u Gvatemali u završnoj rundi kvalifikacija pobijedila upravo Češku rezultatom 7:6.

  • +10
Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu, Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL