BEZ RESPEKTA

Hrvatska prekrižena i prije finala; bahate izjave iz mađarske svlačionice

29.07.2017 u 12:08

Bionic
Reading

Uoči vaterpolskog finala na svjetskom prvenstvu u Budimpešti (Hrvatska – Mađarska, 20.30 sati, HTV1), u svlačionici domaćina natjecanja vlada veliki optimizam

Mađarska je najuspješnija vaterpolska nacija, a ova nova medalja bit će im 50. ukupno s velikih natejcanja (OI, SP, EP). Za usporedbu Hrvatska ih ima 11 (ovo će joj biti 12.).

Iako su tijekom turnira Mađari pokazali slabosti (Talijani su s njima remizirali u skupini, Grci ih u polufinalu zaustavili na sedam golova), oni su uvjereni u konačan trijumf. Zaista optimistično gledaju na sraz s Hrvatskom, čak ni ne pokazuju previše respekta prema reprezentaciji koja je izbacila Srbiju.

  • +4
Mađarska - Grčka, polufinale SP-a u vaterpolu 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Hrvati su jako kao i Srbi, zapravo i jači ako su ih svladali u polufinalu. No bez obzira tko je s druge strane mi pobjeđujemo', jasan je bio Balazs Harai.

'Navijači su nas nosili u polufinalu i nadam se da će tako biti i u finalu s Hrvatima. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu', rekao je Krisztian Manhercz.

'U finalu se svašta može dogoditi u jednoj utakmici, ali mi ćemo pred našom publikom napraviti sve za pobjedu. Ako ćemo igrati obranu kao u polufinalu, zlatna medalja je naša. Više sam u finalu želio Srbe, ali to nam ne smeta. Igramo s Hrvatima, pobijedit ćemo Hrvate,' dodao je Marton Vamos.

'Puno nam znači što su gledatelji uz nas. Prvo se moramo malo opustiti, a u finalu ćemo biti pravi. Želimo tu pobjedu', govorio je Miklos Nagy.

'Nitko od mojih igrača ne može biti sretan sa drugim mjestom odnosno srebrnom medaljom. Čeka nas izuzetno jak protivnik, ali koncentrirani smo samo na sebe, samo na vlastitu igru. Jaka Hrvatska ima malo slabosti, ali je Mađarska jedna od njezinih slabih točaka. Cilj je postati svjetski prvak ,' samouvjereno je poručio izbornik Tamas Marcz.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH