KVALIFIKACIJE ZA U-21 EP

Hrvatska mora potvrditi senzaciju iz Španjolske

28.03.2016 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon velike gostujuće pobjede 3:0 nad Španjolskom, hrvatski U-21 reprezentativci danas u Zaprešiću od 19 sati dočekuju selekciju Estonije. I jasno, priželjkuju pobjedu kojom bi potvrdili mjesto na vrhu tablice kvalifikacijske skupine za odlazak na Euro

Otputovali su mladi Vatreni u Španjolsku na put bez nade. Djelovalo je barem tako kada je izbornik Gračan priopćio kako neće moći računati na čak devet potencijalnih prvotimaca. Teško je nadoknaditi takav gubitak, no pokazalo se da je moguće. Španjolci su očekivano imali dominaciju, no Hrvatska je s dva s(p)retna pogotka na kraju prvog poluvremena pokazala kako je spremna za velike stvari. Na početku drugog je Perica svojim drugim pogotkom samo zaključio cijelu priču.

Protiv Estonije je pobjeda imperativ, a izbornik Gračan upozorava jedino na ozbiljnost:

'Potpuno je neprihvatljiv stil 'lako ćemo', što je omiljeno kod nas Hrvata. Moramo biti potpuno profesionalni, jer nam stiže marljiv i motoričan sastav'.

U prvom susretu je Hrvatska rezultatski glatko pobijedila iako su Estonci u par navrata opasno zaprijetili. Na koncu je ipak presudila ogromna razlika u kvaliteti.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


U odnosu na susret sa Španjolskom momčad će biti jača za Mikanovića, no pitanje je hoće li Gračan uopće mijenjati početni sastav. Na umor su se malo žalili Pavičić i Perica, dok je Rog zaradio udarac u glavu. Posljednje informacije ipak govore kako bi svi oni trebali biti spremni.

'Nema opuštanja, idemo po novu pobjedu. Još nismo na Euru te nas čekaju i dvije utakmice sa Švedskom', poručio je napadač Perica za kraj.

Za Estonce je teško kazati da su zalutali u ovo natjecanje s obzirom da sve države Europe imaju pravo nastupa, no daleko su od toga da mogu biti konkurentne najjačim reprezentacijama. Četiri osvojena boda treba uzeti s rezervom budući da su do njih došli protiv San Marina. Jedina dva postignuta pogotka su bila upravo protiv njih...

Teško je kazati nešto više o njihovoj reprezentaciji budući da se mediji time uopće ne bave. Možemo samo napraviti analizu pozvanih igrača i dovesti je u kontekst s onime što znamo o njima od ranije.

Nema napadača Sappinena i veznjaka Gusseva koji su na početku kvalifikacija figurirali kao njihovi najbolji igrači pa su kasnije bili priključeni A selekciji.

Ono što je indikativno, to je da su se Estonci očito već odlučili na pomlađivanje reprezentacije. Među pozvanima su tek dva igrača '94 godište (zadnje dozvoljeno u ovom ciklusu). Sedam ih je čak '96 i '97.

Doduše i među Hrvatima ima nešto mlađih igrača, no teško je uspoređivati neke koji su već okusili igranje u grupnoj fazi Lige prvaka s onima koji nastupuju za druge momčadi estonskih prvoligaša...