BRAVO!

Hrvatska je taekwondo sila; berba medalja na jakom turniru!

16.03.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Čak pet odličja osvojili su hrvatski reprezentativci na najjačemu i najbrojnijem taekwondo turniru G2 kategorije koji je proteklog vikenda održan u nizozemskom gradu Eindhovenu

Na turniru, jednoj od posljednjih i najjačih provjera uoči svjetskog prvenstva koje će se sredinom svibnja održati u ruskome gradu Čeljabinsku, nastupilo je 1725 natjecatelja, pa se u pojedinim kategorijama prijavilo i do 100 natjecatelja te je do zlatnog odličja trebalo čak sedam pobjeda.

U takvoj konkurenciji Hrvati su osvojili srebro i četiri brončana odličja. Srebro je pripalo Ivi Radoš iz Metalca, koja je finalnu borbu predala olimpijskoj pobjednici Srpkinji Milici Mandić, a broncu su osvojili Ines Kovač iz Metalca, Mateja Kunović iz Banije, Martina Zubčić iz Dubrave te Toni Kanaeta iz Marjana.

Novih 12 bodova iz Eindhovena najviše su pomogli Ivi Radoš da se, u kategoriji do 73 kilograma, još više približi šestome mjestu koje na kraju godine jamči nastup na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru. Odlična je bila i Martina Zubčić, koja je nanizala tri pobjede do polufinala, gdje ju je još jedanput zaustavila olimpijska pobjednica i najbolja sportašica u taekwondou prošle godine Britanka Jade Jones.

U muškoj konkurenciji Toni Kanaeta, koji se nakon zlata na europskome klupskom prvenstvu u Turskoj i loma ruke uspješno oporavio, u prvom je nastupu nakon ozljede jedini od hrvatskih natjecatelja stigao do postolja. Nakon četiri pobjede u polufinalu, bolji od njega bio je Iranac Seyed Mohammad Rafiei Sharbabaki rezultatom 2-4.

Bez odličja su ostali reprezentativci Vedran Golec, Lovre Brečić, Stipe Jarloni i Filip Grgić, a tri naše najbolje taekwondašice Ana i Lucija Zaninović te Marina Sumić nisu nastupile.

SENIORSKI OSVAJAČI ODLIČJA

2. Iva Radoš, Metalac/CroNT, SF-73kg (35)
3. Ines Kovač, Metalac/CroNT, SF+73kg (20)
3. Mateja Kunović, Banija/CroNT, SF-46kg (33)
3. Martina Zubčić, Dubrava/CroNT, SF-57kg (44)
3. Toni Kanaet, Marjan/CroNT, SM-74kg (68)