LUKA SUČIĆ

Hrvatska ima novu zvijezdu, protiv Francuza je zamijenio Modrića i za desetak minuta oduševio navijače i struku. Ovom je izjavom rekao sve: On je inspiracija...

07.06.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Za vrlo talentiranog veznjaka austrijskog RB Salzburga Luku Sučića nastup na Poljudu protiv svjetskih prvaka Francuza bio je drugi u dresu Vatrenih

'Bilo je odlično istrčati pred punim Poljudom, nadam se ovakvim susretima i u budućnosti', rekao je Sučić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Spletom okolnosti Luka je zamijenio Luku, u 150. nastupu Modrića je zamijenio Sučić.

'Modrić je moj idol, on je nogometna inspiracija. Divim mu se svaki dan na treningu, utakmicama. Nadam se da će još dugo biti u reprezentaciji', naglasio je Sučić, čijim ulaskom se dosta toga događalo, od kaznenog udarca kojem je kumovao, do šanse u kojoj se našao u završnici susreta.

'Zadovoljan sam. Francuska je najteži mogući protivnik, ali želimo igrati s najboljima da vidimo gdje smo. Ovo je za nas bio dobar test. Zadovoljan sam bodom, moraš biti kada ga osvojiš protiv Francuske', rekao je Sučić.

Na pitanje nada li se većoj minutaži u susretu s Danskom skromno je odgovorio:

'Moje je da budem spreman, a na izborniku je da odluči tko će igrati.'

Sučić se seniorima priključio iz U21 reprezentacije i ne dvoji oko plasmana mladih na Euro.

'Siguran sam da ćemo se plasirati.'

  • +66
Hrvatska - Francuska, Liga nacija, Poljud, 6.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Upitan je i nada li se nastupu na SP-u u Kataru.

'Naravno, moje je da igram dobro u klubu, a onda će izbornik odlučiti hoće li me povesti', kazao je Sučić, inače veliki navijač Hajduka.

'Atmosfera je bila strašna, pun Poljud. Nema ništa ljepše nego igrati ovdje', kazao je Sučić.

'Kad će tebi bit vrime?' dočekalo je u šali pitanje i mladića za kojeg se već otimaju neki od najbogatijih europskih klubova.

'Čuo sam za to. Moj cilj je sada ići korak po korak pa ćemo vidjeti što će se dogoditi', rekao je Sučić za Slobodnu Dalmaciju.