Olimpijske igre

[FOTO] Splićanin Toni Kanaet ispisao povijest i osvojio broncu: 'Još uvijek ne znam što se dogodilo! Trud se isplatio!'

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2021 15:29
  • Objavljeno 26.07.2021 u 14:00
Bionic
Reading

Toni Kanaet pobijedio je Nikitu Rafaloviča i osvojio brončanu medalju

Hrvatski reprezentativac u tekvondou 25-godišnji Splićanin Toni Kanaet osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča 24:18.

Nakon izjednačene prve runde, koja je završila rezultatom 6:6, Kanaet je u drugoj stekao prednost 15:8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15:10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa, Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijelo i jednim u glavu, čime je osigurao pobjedu.

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju 21:15, da bi u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista, Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala dobio je priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30:10 za Kanaeta.

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u tekvondou, a dosada su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012. dok će se Matea Jelić od 14.30 sati boriti za zlato u kategoriji do 67kg protiv Britanke Lauren Williams.

Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju: 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom kolu svladala je Haićanku Lauren Lee 22:2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli 30:9, a u polufinalu Amerikanku Paige McPherson 15:4.

'Evo još ne znam što se dogodilo i što sam napravio! Bilo mi je u planu pobijediti Španjolca jer sam znao da će biti teško protiv Rusa. On mi je nesretan, ne paše mi kao borac… Sretan sam jer se sav trud i rad isplatio. Protiv Rusa Hramčova sam se borio sigurno deset puta i svaki put sam izgubio od njega, tako da sam i ovaj put bio frustriran', rekao je Kanaet pa dodao:

'No, takvo je natjecanje, postoji repasaž, na neki način me Rus spasio i eto, hvala Bogu, uspio sam u borbi za broncu. Uzbekistanac je jako nezgodan, znao sam da će pobijediti onaj koji bude imao više želje i tko nametne bolji ritam. Drago mi je da je ovo prva muška medalja u taekwondou za Hrvatsku, nadam se da ćemo sutra dobiti i drugu', rekao je presretni Kanaet.

Toni Kanaet Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal