OTVARANJE SP-a

Hrvatska i u 'drugoj' stigla do plus 23 protiv Australije

12.01.2013 u 18:21

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši, baš kao što se i očekivalo, lako pobijedili Australce sa 36:13 (17:4). Istina, nisu naši igrali u 'petoj brzini' pa su Australci početkom drugog dijela našima stvarali i probleme

Iako se pobjednik ovog dvoboja znao unaprijed, s nestrpljenjem se čekala utakmica prvog kola SP-a kako bi dobili uvid u mogućnosti - debitanata, Šprema, Stepančića, Mandalinića i Ivića. Naravno, suparnik kao što je Australija bio je njihova prilika, a osim što su zadovoljili i svoje navijače, sasvim sigruno zadovoljili su i izbornika Golužu.


Odmarao je Goluža Vorija cijelu utakmicu, Lackovića je tek na par minuta poslao na parket, dok su Čupić, Horvat i ostali 'veterani' već u prvom dijelu stvarali veliku razliku. Istina, Australci su se dobro držali u uvodnim minutama oba poluvremena, u drugom su čak igrali gol za golom nekih 12 minuta, ali na kraju, kada su poletarci dobili priliku, stvari su ipak sjele na svoje mjesto i naši su upisali uvjerljivu 36:13 pobjedu.

Bitno je isto tako da se nitko od hrvatskih igrača nije ozlijedio, a ovaj je lagani ogled najbolje iskoristio Zlatko Horvat koji je s osam pogodaka bio prvi strijelac utakmice (ujedno i igrač utakmice). Sedam je dodao Ivan Čupić, a po četiri Marko Kopljar i Drago Vuković. Tri pogotka postigli su Bičanić i Duvnjak. Veliki dio igrača je izbornik Slavko Goluža rotirao, kao što je i neke prilično odmarao.

Kod Australije je najbolji bio Tommy Fletcher koji je postigao pet pogodaka.

U drugom kolu će Hrvatska igrati protiv Alžira. Utakmica se igra u ponedjeljak, u 16.45.