SPEKTAKL NA PIJESKU

Hrvatska domaćin najprestižnije odbojkaške serije; kakav nagradni fond!

09.04.2015 u 09:36

Bionic
Reading

Swatch Beach Volleyball Major Series, spektakl u odbojci na pijesku, početkom lipnja stiže u Poreč s nagradnim fondom od 800.000 američkih dolara

Svjetska turneja Međunarodne odbojkaške federacije, četiri prestižna turnira, najbolji svjetski igrači i igračice, zabavno-sportski spektakl, ljetne temperature, pijesak, odbojka na najvišoj svjetskoj razini i turnir s dosad najvećim nagradnim fondom u Hrvatskoj – to je Poreč Major, prvi turnir najprestižnije serije ovogodišnjeg FIVB World Toura – Swatch Beach Volleyball Major Series. Pripremite se zavoljeti odbojku na pijesku, a Poreč Major uvrstiti u sami vrh svoje ljestvice ovogodišnjih destinacija.

U Poreču, u uvali Peškera, na replici odbojkaškog igrališta najavljeno da će Hrvatska ovog ljeta biti uvertira u prestižnu seriju FIVB World Toura, kojoj je cilj odbojku na pijesku vinuti u nove visine i svijetu pružiti potpuno novi oblik ovog sportsko-zabavnog doživljaja. Naime, Swatch Beach Volleyball Major Series predstavlja četiri najveća turnira u odbojci na pijesku, koji će ovaj sport učiniti vodećim ljetnim sportskim događajem, s nagradnim fondom od 800.000 američkih dolara po turniru.

Poreč će tako od 2. do 7. lipnja biti domaćin najvećim zvijezdama odbojke na pijesku, a nakon njega slijede turniri u Norveškoj, Švicarskoj te velika završnica serije u SAD-u. FIVB World Tour predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016., pa će se igrači u Poreču, osim za naslov prvaka, boriti i za mjesto na Copacabani.

Poreč Major, čiji će teren svojim umijećem počastiti po 32 najbolja svjetska tima u muškoj i ženskoj konkurenciji, danas je u Poreču, između ostalih, najavio čelni čovjek tvrtke Beach Majors – Hannes Jagerhofer:

'Svi me pitaju zašto sam turnir odlučio dovesti baš u Hrvatsku. Ako pogledate oko sebe, shvatit ćete da je ovo jedno od najljepših mjesta na svijetu i upravo savršena kulisa za turnir koji je postao mnogo više od sporta i pretvorio se u svojevrsnu kulturu. Upravo na ovoj predivnoj lokaciji postavit ćemo teren za 5000 ljudi, uz još pet pomoćnih terena na drugim lokacijama u gradu. Želim zahvaliti Gradu Poreču, Hrvatskoj turističkoj zajednici, našim partnerima Valamaru i Laguni Poreč, MPG-u te, naravno, našem glavnog sponzoru Swatchu za neprocjenjivu potporu.'