EP U KOŠARCI

Hrvatice dobile Britanke, a onda nam pomogle i Ruskinje

15.06.2015 u 20:57

Bionic
Reading

Hrvatske košarkašice pobijedile su u u zadnjoj utakmici C skupine Europskog prvenstva u Szombathelyu sastav Velike Britanije s 76:70 (25:12, 20:24, 17:22, 14:12), a kako je u zadnjoj utakmici skupine Rusija pobijedila Srbiju 77:53, naše su košarkašice prošle u drugi krug

Naše košarkašice su pobjedom nad Britankama ispunile zadani cilj, no do trijumfa nad najslabijom reprezentacijom skupine došle su na vrlo težak način. Nakon početnog vodstva u trećoj četvrtini je uslijedio veliki pad u igri Hrvatske, a minutu i pol prije isteka trećine Britanke su povele s tri razlike (55:58). Srećom, izabranice izbornika Braslava Turića dokraja su ipak zabilježile pobjedu, zahvaljujući vrlo raspoloženim Ivi Borović (23) i Ivi Slišković (17, 7 skokova).

Hrvatska je skupinu okončala s po dvije pobjede i poraza, no morala je strepiti za ulazak u drugi krug i navijati za Ruskinje u srazu sa Srbijom. Naime, Ruskinje su u nedjelju senzacionalno izgubile od Latvije, i u slučaju da su Srpkinje pobijedile Ruskinje, Hrvatska kao najslabija u krugu s Latvijom i Rusijom bi ispala.

No, Ruskinje nisu dopustile novo iznenađenje te su pobijedile s plus 24 (77:53) i pomogle našim curama da izbore sljedeći krug natjecanja.

Hrvatska se kao treća u skupini plasirala u drugi krug, u skupinu F gdje ih čekaju dvoboji sa Španjolskom, Slovačkom i Litvom.