KONKURENCIJA PREJAKA

Hrvatice bez osvojenog seta na otvaranju spektakla u Poreču

03.06.2015 u 20:54

Bionic
Reading

Hrvatski ženski parovi Roško - Tadić i Vernier - Jurić upisali su po dva poraza u svojim skupinama na početku natjecanja u glavnom ždrijebu turnira odbojke na pijesku iz Swatch Major serije, koji se do nedjelje održava u Poreču.

Odbojkašice su s natjecanjem u glavnom ždrijebu započele u srijedu. Dalida Vernier i Tea Jurić smještene su u skupinu A, a natjecanje su otvorile porazom 0-2 (11-21, 11-21) od ponajboljeg svjetskog para, Brazilki Larisse i Talite. Nakon toga su za suparnice imale Amerikanke Day i Kessy od kojih su također poražene s 0-2 (16-21, 12-21). No, u četvrtak još uvijek imaju izgleda osvojiti treće mjesto u skupini koje ih vodi u nokaut fazu, jer su američka i brazilska kombinacija dvaput svladale i njihove posljednje suparnice, Kanađanke Bansley i Pavan.

Nažalost, Maja Roško i Antea Tadić koje se nalaze u skupini H, više ne mogu do trećeg mjesta nakon poraza u prva dva meča. U prvom dvoboju su ih s 2-0 (21-12. 21-15) nadigrale Argentinke Gallay i Klug nakon 33 minute borbe, a protiv brazilskog para Lili/Carol Maximo izdržale su četiri minute manje te također izgubile s 0-2 (5-21, 16-21). U četvrtak će igrati protiv Talijanki Menegatti i Orsi Toth koje su s dvije pobjede na prvom mjestu u skupini.

Iz svake skupine će mjesto u nokaut fazi natjecanja izboriti po tri najbolja para. Prvoplasirani će dobiti izravno mjesto u osmini finala, a drugoplasirani i trećeplasirani će razigravati za plasman među 16 najboljih parova.

U četvrtak će započeti i glavni turnir u konkurenciji odbojkaša. Hrvatski reprezentativci Krešimir Karaula i Marin Jerčić nisu prošli kvalifikacije za glavni turnir. Već u prvom od dva moguća kvalifikacijska dvoboja put ih je vodio na Brazilce Alvara Filha i Vitora Felipea koji su za 26 minuta svladali hrvatski par s 2-0 (21-5, 21-7).

Tako će Hrvatsku u glavnom turniru konkurencije odbojkaša predstavljati dva para: Nikša Dell'Orco i Ivan Đorđević te Filip Silić i Ivan Zeljković. Dell'Orco i Đorđević su u skupini A, a prvi suparnici bit će im Brazilci Alison i Bruno. U četvrtak će još igrati protiv kanadskog para Schalk/Saxton, dok ih u petak čekaju drugi Kanađani, Binstock i Schachter. Zeljković i Silić su u skupini H, a prvi će meč odigrati protiv Rusa Semjenova i Krasilnjikova. U drugom dvoboju suprotstavit će im se turski par Gogtepe/Giginoglu, dok ih u petak čekaju favoriti skupine, Brazilci Evandro i Pedro.