IGRA MAČKE I MIŠA

Hrvati održali Bugarima malu školu hokeja

11.04.2011 u 22:28

Bionic
Reading

Niti druga utakmica zagrebačkog Svjetskog prvenstva Divizije II nije prošla bez golijade Hrvatske. Nakon 9:0 protiv Islanda, Bugarska je dan kasnije pobijeđena s još uvjerljivijih 17:2

S nevjerojatnom lakoćom igre Hrvatska je u drugom kolu Svjetskog prvenstva Divizije II koje se od nedjelje igra u Zagrebu nadvisila i drugog suparnika, Bugarsku, sa 17:2. Tako je nakon dva natjecateljska dana upravo domaćin najuvjerljivija reprezentacija, a na ljestvici dijeli prvo mjesto s Rumunjskom koja je dosad također ostvarila dva trijumfa.

Baš kao i protiv Islanda u nedjelju, i dan kasnije Hrvatska je bila doslovce prebrza za suparnika koji nije mogao pratiti ubitačan tempo i raznovrsnu kombinatoriku. Već nakon prvih 20 minuta igre na semaforu je pisalo 4:0, a do 23. i 6:0. Tada su Bugari izveli jednu dobru kontru, a Stefan Georgijev uspio je svladati Matu Tomljenovića kroz noge. Bio je to prvi primljeni pogodak mladog 17-godišnjeg golmana Hrvatske koji igra za slovački Zvolen.

Nakon primljenog gola Hrvatska je nastavila igrati u svom ritmu, a broj pakova u mreži 47-godišnjeg Konstantima Mihajlova samo je rastao. Do isteka druge trećine već je bilo 13:1, uz omjer šutova nevjerojatnih 75:7, da bi se priča na kraju zaustavila na 17:2 u golovima. Da ne bi slučajno krivo shvatili, nije u posljednjoj trećini Bugarska proigrala, nego su Hrvati doslovce smanjili gas i sačuvali snagu za naredne izazove. Posljednji pogodak na utakmici zabio je Aleksej Jotov uz velike ovacije oko 2.000 gledatelja. Hrvatska je u toj utakmici imala nevjerojatnih 105 udaraca prema golu gostiju!

Strijelci za Hrvatsku bili su trostruki golgeteri Marko Lovrenčić i Borna Rendulić, Danijel Plahutar, Mislav Blagus i Tomislav Čunko koji su zabili po dva gola, te Nikola Senzel, Dominik Kanaet, Tomislav Grozaj, Marko Ljubić i Miroslav Brumerčik (po 1).

U utorak je dan odmora, a u srijedu u večernjem terminu od 20.15 sati Hrvatska će igrati protiv Kine. I tada se očekuje golijada...