ŠTO KAŽU SUSJEDI

Hrvati namjestili Kup, HNS skrivao dokaze

26.07.2010 u 14:39

Bionic
Reading

Novi nogometni skandal snažno je odjeknuo i u susjednim zemljama. Portali u Sloveniji, Srbiji i BiH s velikim zanimanjem prate rasplet afere u kojoj se našao sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je prema tvrdnjama SN-a zajedno s kladioničarskom mafijom i sucima režirao finale Kupa protiv Hajduka 2009.

Tako srpski B92 donosi naslov 'Mamić namjestio utakmicu Dinamo – Hajduk' i piše da je Zoran Mamić glavni optuženi. Mondo ima naslov 'Hrvati namjestili finale Kupa', a u tekstu piše da su s cijelom pričom bili upoznati i čelnici HNS-a Zorislav Srebrić, Vlatko Marković, kao i Damir Vrbanović, koji su uložili svoj ugled da sve zataškaju, što im nije uspjelo. Slično pišu i novinari Blica koji kažu da je akcija krenula iz Njemačke.

Delo u Sloveniji ističe 1,4 milijuna eura, koliko je Ante Šapina uložio na pobjedu Dinama, te da je susret režirala mafija uz pomoć Zorana Mamića. I slovenski list piše da je HNS imao dokaze o nečasnim radnjama i da je skrivao dokaze.

Sportski portal u BiH, sportsport.ba, prenosi Sportske novosti, ali i reakciju Dinama. Najzanimljiviji su mu bili iznosi koji se spominju, da je sudac Marić zaradio tisuću eura, posrednici Cvrtko i Dragan po 35 tisuća eura, a da je profit Ante Šapine ostao nepoznat.