SJAJNI U LA MOLINI

Hrvati iznenadili na FIS halfpipeu!

08.03.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Podmladak hrvatske snowboard reprezentacije nastupa ovih dana u La Molini na FIS otvorenom prvenstvu Španjolske. U olimpijskoj disciplini halfpipe koja je održana prvoga dana David Sutlović osvojio je sjajno deveto mjesto u konkurenciji 48 natjecatelja iz cijele Europe, a Paulina Berislavić bila je još bolja - šesta!

Davidu Sutloviću ovo je bio prvi nastup u halfpipeu na FIS natjecanju, stoga je njegov rezultat utoliko vredniji. U konkurenciji je, naime, bilo ridera koji redovito voze Svjetski kup. Treba spomenuti još da je finale halfpipea umalo izborio i Luka Ivica koji se plasirao na diobu 18. mjesta.

Ekspedicija je osim nastupa u La Molini, na istom pipeu na kojem je voženo nedavno održano Svjetsko FIS snowboard prvenstvo, usput odvezla i prvenstvo Katalonije. Natjecanje koje je očito poslužilo za kaljenje mladih nada.

Rezultati su opet bili sjajni: Tiziana Kovač, 1. mjesto seniorke, Uma Pisarović, 2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 11 godina (Uma ima tek sedam!). Paula Blašković, 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji i David Sutlović, 4. mjesto u juniorskoj konkurenciji!

Ukratko, naši mladi borderi i borderice, prema riječima direktora snowboard saveza Pavela Pisarovića, 'najavljuju smjenu generacija u reprezentaciji. Rezultati u pipeu su iznad svih očekivanja, najbolji juniorski uopće na natjecanju ovog ranga'.

Sve to, naravno, uz dobro poznate probleme domaćih bordera. Nemamo nijedan pravi snow park, a o halfpipeu da i ne govorimo. Ipak, Paulina, David (koji je rezultat posvetio ekipi Tribe Filmsa iz Rijeke) i ostali najavljuju bolje dane. Držimo im palčeve!