LIGA PRVAKA

Hrvat u finalu! Igor Karačić s dva gola u završnici pomogao Kielceu u rušenju PSG-a

17.06.2023 u 23:01

Bionic
Reading

Rukometaši njemačkog Magdeburga i poljskog Kielcea finalisti su Lige prvaka u Koelnu.

Magdeburg je u polufinalu u Koelnu nakon sedmeraca izbacio branitelja naslova Barcelonu s 40-39 (38-38, 31-31, 16-18), dok je Kielce bilo bolje od PSG-a s 25-24 (16-14).

Obračun francuskog i poljskog prvaka bio je izjednačen, no na kraju su pobjedu odnijeli rukometaši najrukometnijeg poljskog grada koji će treći put nastupiti u finalu Lige prvaka. Godine 2016. osvojili su naslov, a u prošlogodišnjem finalu izgubili su od suparnika iz katalonske prijestolnice nakon izvođenja sedmeraca.

U današnjem susretu u poljskom sastavu najefikasniji su bili Španjolac Alex Dušebaev sa šest golova i Bjelorus Arcem Karalek s pet golova, dok je njemački vratar Andreas Wolff upisao 12 obrana. U francuskim redovima Nizozemac Luc Steins postigao je šest golova, a Latvijci Dainis Kristopans i Elohim Prandi po četiri gola.

Igor Karačić zabio je dva gola za Poljake, oba u završnici dvoboja.

Magdeburg je nakon više od 20 godina opet u finalu Lige prvaka, a to im je donijela obrana vratara Mike Jansena kod sedmerca Ludovica Fabregasa za konačnih 40-39.

Bila je to nadasve uzbudljiva i izjednačena utakmica u kojoj je Barca samo u jednom trenutku imala tri razlike. U zadnjoj minuti Aleix Gomez dovodi Katalonce u vodstvo 31-30, a produžetak donosi gol iz "cepelina" Nizozemca Kaya Smitsa pet sekundi prije kraja.  U produžecima je cijelo vrijeme vodio Magdeburg, no Barca je uspjela izjednačiti na 38-38 i pristupilo se sedmercima.

Junak Nijemaca, koji su se nakon devet godina izbivanja vratili na Final Four, njihov je vratar Mike Jensen koji je zaustavio sedmerce Hampusa Wannea, Dike Mema i Ludovica Fabregasa i tako odveo Magdeburg u finale gdje će tražiti četvrti naslov prvaka nakon 1978., 1981. i 2002.

Kod Nijemaca je blistao Smits koji je postigao deset golova, dok je Michel Damgard Nielsen pobjedi pridonio s osam golova. Kod Barcelone najefikasniji su bili Timothey N'Guessan s devet i Aleix Gomez s osam golova. Luka Cindrić je upisao tri gola za Barcu.

Finale se igra u nedjelju.