LIGA PRVAKA

Cindrić i Barca ispali u neviđenoj drami, Magdeburg nakon više od 20 godina u finalu

17.06.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Rukometaši njemačkog Magdeburga prvi su finalisti Lige prvaka nakon što su u polufinalu u Koelnu nakon sedmeraca izbacili branitelja naslova Barcelonu s 40-39 (38-38, 31-31, 16-18).

Magdeburg je nakon više od 20 godina opet u finalu Lige prvaka, a to im je donijela obrana vratara Mike Jansena kod sedmerca Ludovica Fabregasa za konačnih 40-39.

Bila je to nadasve uzbudljiva i izjednačena utakmica u kojoj je Barca samo u jednom trenutku imala tri razlike. U zadnjoj minuti Aleix Gomez dovodi Katalonce u vodstvo 31-30, a produžetak donosi gol iz "cepelina" Nizozemca Kaya Smitsa pet sekundi prije kraja. U produžecima je cijelo vrijeme vodio Magdeburg, no Barca je uspjela izjednačiti na 38-38 i pristupilo se sedmercima.

Junak Nijemaca, koji su se nakon devet godina izbivanja vratili na Final Four, njihov je vratar Mike Jensen koji je zaustavio sedmerce Hampusa Wannea, Dike Mema i Ludovica Fabregasa i tako odveo Magdeburg u finale gdje će tražiti četvrti naslov prvaka nakon 1978., 1981. i 2002.

Kod Nijemaca je blistao Smits koji je postigao deset golova, dok je Michel Damgard Nielsen pobjedi pridonio s osam golova. Kod Barcelone najefikasniji su bili Timothey N'Guessan s devet i Aleix Gomez s osam golova.

Luka Cindrić je upisao dva gola za Barcu, oba u prvom dijelu.

U drugom polufinalu sastaju se PSG i Kielce za koji nastupa Igor Karačić.