BORBA ZA PRVO MJESTO

Hrvat na klupi Makedonaca: Oni su za mene najbolji

21.01.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Večeras od 17 sati u dvorani Duhail u Dohi igra se utakmica između Hrvatske i Makedonije, a koja će po svemu sudeći odlučivati o prvom mjestu skupine B

Osim što je riječ o 'balkanskom derbiju', dvoboj Hrvatske i Makedonije ujedno je i dvoboj velikih rukometnih rivala, starih poznanika ali i trenera koji su svojevremeno surađivali i kao učenik i učitelj. Učenik je naravno bio Slavko Goluža, aktualni hrvatski izbornik, a učitelj Ivica Obrvan, koji sada vodi selekciju Makedonije.

'Danas smo suparnici, dva trenera koja žele pobjedu svoje reprezentacije. On trenira reprezentaciju Hrvatske koja je vrh, ali tko je u prednosti, ne odlučuju samo treneri, nego i igrači na terenu', izjavio je Obrvan te nastavio.

'Jedino što razmišljam jest kako odigrati dobru utakmicu protiv momčadi koja spada među 3-4 kandidata za naslov svjetskog prvaka. Nemam apsolutno nikakvih emocija, moja reprezentacija je Makedonija, ovi su igrači za mene najbolji. Ja ću dati sve od sebe da ih što bolje pripremim i bit ću sretan ako pobijedimo', poručio je Ivica Obrvan a na upit ćiju će himnu pjevati - diplomatski je odgovorio.

'Nijednu. Hrvatsku poštujem više, ali poštujem i himnu reprezentacije koju sada vodim'.