CILJA MJESEC, SANJA ZVIJEZDE

Hrvačica ruši dečke i privatno i na strunjači

21.04.2012 u 11:39

Bionic
Reading

Hrvačica Jelena Kastaneti, Slatinčanka rodom i odgojem, studentica druge godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i demonstratorica hrvanja na toj visokoškolskoj ustanovi, hrvatska je prvakinju slobodnim načinom u kategoriji do 59 kilograma

Nastupa za Slatinu, gdje trenira pod nadzorom Borivoja Kocića. U Zagrebu hrvanje slobodnim načinom trenira pod nadzorom Tomislava Mičude, a grčko-rimski u Metalcu pod nadzorom Nikole Starčevića.

'U Slatini vježbam s curama, u Metalcu s dečkima Dominikom Ertlingerom, Sinišom Hogačem, Markom Koščevićem i Božom Starčevićem', kaže Jelena Kastaneti.

Njezina prva ljubav bila je ples, hip-hop pleše i danas, a bavila se i biljarom.

'Ne ovim koji možete vidjeti na Eurosportu, nego biljarom 8', objašnjava.

No i u snookeru ima svog favorita, to je Ronnie O' Sullivan, engleski profesionalni igrač i višestruki svjetski prvak.

Jelena je danas, međutim, gorljiva zagovornica hrvanja, točnije: ženskog hrvanja. Ističe da hrvanje nije i ne mora biti (samo) muški sport te da djevojke koje se tim sportom bave ne izgledaju poput mladića. I Jelenu katkad retorički pitaju: 'Pa što se baviš hrvanjem kad ionako dečke obaraš s nogu!? Šalu na stranu, Jelena ima san, a to je sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2013. Ne zove ga, doduše, snom, niti o njemu glasno priča. Naprosto, ide dan po dan kako bi se u 2012. spremila za mogući nastup na EP 2013. Držeći se pritom one 'Ne očekuj ništa, dobit ćeš sve', ali podsjećajući i na drugu izreku: 'Ciljaj mjesec; ako promašiš, među zvijezdama si.'

Trenira šest puta tjedno, što na strunjači, što u teretani. Ako ne stigne na trening, taj put trči oko Jaruna.
Na prigovore u stilu: 'A što radiš u slobodno vrijeme? Imaš li ga uopće?' Jelena uzvraća:

'Ali u svoje slobodno vrijeme bavim se sportom. A što ti (prigovaračice ili prigovaraču)
radiš u slobodno vrijeme? Gledaš televiziju!'

Naravno, treninzi, fakultetske obveze i natjecanja nisu ugasili žar Jeleninih izvansportskih interesa. Još od djetinjstva piše pjesme. Izdala je i zbirku pod naslovom 'Bez povratka'.

Takav je i njezin sportski put. Kad je krenula tim stazama, nije se zaustavila. Samo je mijenjala smjer, od plesa preko biljara do hrvanja, do tog sporta u kojem, podvlači, rade svi mišići.