POVIJESNI PLANOVI

Hrgović bi do kraja godine mogao postati profi prvak!

17.08.2015 u 15:51

Bionic
Reading

Superteškaš Filip Hrgović, koji je u subotu u bugarskom Samokovu postao prvi Hrvat od Mate Parlova s amaterskim naslovom europskog boksačkog prvaka, u ponedjeljak je na konferenciji za medije u Zagrebu istaknuo da mu još mnogo medalja nedostaje kako bi se mogao mjeriti s legendom hrvatskog boksa

'Nisam još naslijedio Matu Parlova, ali sam na dobrom putu. Trebat ću osvojiti još dosta odličja da bih se stavio rame uz rame s legendom,' izjavio je 23-godišnji Hrgović nakon što se zahvalio brojnim čestitarima i obećao im da će uskoro uhvatiti vremena za odgovore.

Hrgović je rekao da je jako lijepo vidjeti i doživjeti ovu paradu, te naglasio da to nije njegova svakodnevnica.

'Moja realnost i moj život je u dvorani, s mojim trenerom Leonardom, s kojim se već deset godina znojim i krvim. Moja realnost je moja obitelj koja već deset godina živi za mene i moj uspjeh i sve to stresno proživljava. Tu je i moj tim, moj tajnik Slobodan Mufić i pomoćni trener Dalibor Čibarić. Bez njih to ništa ne bi bilo moguće."

Osim Hrgovića, u Samokovu se medaljom okitio i Hrvoje Sep, koji je po drugi put osvojio europsku broncu u poluteškoj kategoriji te je po tome jedinstven među hrvatskim boksačima. No, to je uspjeh koji ga nije zadovoljio.


'Nije neka tajna, ako sportaš kaže da nije zadovoljan kad nije došao do kraja. To je naš, Leonardov pristup, ono što nam je usadio u glavu. Ovo što sam napravio nije ono što sam želio. No, naš uspjeh kao kluba, kao vrlo male države, realno je ogroman. Naš cilj je svjetski tron, olimpijski tron, a ovo je samo jedna stepenica prema tome,' rekao je 27-godišnji Sep koji će na Svjetskom prvenstvu u Dohi (8. - 17. listopada) pokušati izboriti plasman na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Trener Leonard Pijetraj uvjeren je u njegovu kvalitetu.

'Nijanse su ga dijelile od zlatne medalje. On će to u dogledno vrijeme odraditi, u to ne sumnjam.'

O potencijalu Filipa Hrgovića Pijetraj se izrazio prilično izravno.

'On nije normalan. On sad može biti prvak svijeta i olimpijski pobjednik, a mislim da za dva mjeseca može biti i profesionalni prvak svijeta! Međutim, neću mu stavljati taj teret. Nemojte pitati kad će u profesionalce. To je sad samo iluzija. Za njega sad postoji samo svjetsko prvenstvo koje je za mjesec i pol dana. Ne radimo velike planove, jer milijun faktora odlučujuće o tome koliko će daleko ti dečki dogurati,' zaključio je Pijetraj, a s njim se složio i europski prvak koji nije želio najavljivati pohod i na svjetski tron u Dohi.

'U turnirskom načinu borbe teško je išta prognozirati. Neka sitnica ti može poremetiti sve, možeš izgubiti meč. Ne želim ništa prognozirati. Želim ostati motiviran, ne zanositi se previše ovim rezultatom. Želim se pripremiti i odraditi svaki meč maksimalno,' zaključio je Hrgović kojeg je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak nazvao kraljem europskog boksa, te najavio da će se HBS financirati sparing za dvojicu osvajača medalja iz Samokova, što je istaknuto kao jedan od njihovih najvećih problema u pripremama za velika natjecanja.

Finalno izdanje Hrgovića, novi pokazatelj da su mu limiti jaaako visoko