TAJLANDSKI BOKS

HOO se 'smilovao' a oni na Svjetski kup idu po tri zlata!

Bionic
Reading

Hrvatska muay thai reprezentacija nedavno je dobila obavijest da Hrvatski olimpijski odbor neće biti u stanju isplatiti deviznu akontaciju koja je potrebna za odlazak hrvatske reprezentacije na Svjetski amaterski kup u Bangkok

Blamaža je ipak izbjegnuta, novac je obećan i reprezentativci, na čelu s Brankom Cikatićem ipak će moći na ovo - najveće natjecanje u tajlanskom boksu.

'Naši reprezentativci u tajlandskom boksu ipak će otputovati na Svjetski kraljevski kup u Bangkok. Hrvatski olimpijski odbor je ipak našao sredstva te su ona uplaćena. Ne znam jer se to desilo pod pritiskom medija ili nečije odluke ali bitno je da je našim natjecateljicama omogućen odlazak na svjetski kup', rekao je za profightstore.hr trener Emil Zoraj

Među seniorkama će nastupiti svjetska i europska prvakinja Andreja Ivas, europska prvakinja Helena Jurišić i još jedna prvakinja Europe Hela Čužić, u juniorskoj konkurenciji. Jedini muški natjecatelj Marin Čarapina se povrijedio pred sam odlazak na prvenstvo.

'Zbog nedostatka novčanih sredstava nismo bili u mogućnosti poslati još kojeg borca a od muških natjecatelja jedini koji je napredovao i pokazao tehniku tajlandskog boksa je Marin Čarapina te sam mu dodijelio titulu najboljeg borca na prvenstvu Hrvatske ove godine i dali smo mu šansu da nastupi i da to potvrdi na Svjetskom kupu u Bangkoku. Ipak, zbog njegove ozljede njegov nastup je otkazan'.

Sve tri natjecateljice su vrhunski spremljene i očekujemo tri zlatne medalje.