OSTVARENJE SNA

Hokejaška senzacija! Prvi Hrvat u najjačoj ligi svijeta

20.05.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić konačno je ostvario svoj san i postao igračem najjače hokejaške lige svijeta, američko-kanadskog NHL-a!

Nakon druge uzastopne sjajne sezone u finskoj SM-liigi Rendulić se kao 22-godišnjak odlučio za dosad najveći korak u svojoj karijeri te je potpisao ponuđeni ugovor s NHL franšizom Colorado Avalanche!

Dečko iz Vukomerca time se upisao u hrvatsku sportsku povijest jer je postao prvi Hrvat koji je rođen te počeo trenirati hokej u Hrvatskoj, a da je potpisao ugovor s nekim NHL klubom.

U ugovoru među brojnim klauzulama se ističe trajanje od dvije sezone te tip ugovora, koji je - 'two-way'. To, naime, znači da Rendulića čeka dugo i vruće ljeto jer se za mjesto u momčadi iz Denvera tek treba izboriti kroz kampove i predsezonu, dok je moguć i prelazak u AHL filijalu Avsa. Mjesto u ekipi mu, dakako, nije osigurano.

Međutim, osiguran mu je poveći financijski bonus koji će dobiti u obrocima kroz dvije godine. No, ukoliko se ne izbori za mjesto u NHL ekipi, Bornu čeka premještaj u AHL, u momčad Lake Erie Monstersa.

'Ovo je zaista ostvarenje moga sna, ali samo njegov jedan, odnosno prvi dio. Znam za to već neko vrijeme, godinama komuniciram s NHL agentima koji me prate po utakmicama i uvijek sam vjerovao da će taj trenutak doći. Kada mi je agent rekao da postoji mogućnost odlaska u NHL momčad, nisam puno dvojio. Bio sam presretan! No, kažem, ovo je samo prvi dio svega. Sada me očekuje teško i naporno ljeto, treniranje s mojim osobnim trenerom Juricom Franjkovićem i spremanje za NHL jer mi je cilj ući u momčad i igrati najbolju hokejašku ligu na svijetu, a ne biti samo prolaznik!', izjavio je Rendulić ekskluzivno za khl.hr po potpisivanju ugovora s Coloradom.