LIJEPA GESTA

Hokejaši Medveščaka i Unicef zajedno za 'Nove prilike' djeci

22.04.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Kapetan zagrebačkog KHL Medveščak Alan Letang i sportski glasnogovornik UNICEF-a uručio je danas Maji Vučić, UNICEF-ovoj ambasadorici dobre volje, klupsku donaciju u iznosu 40.000 kuna

Donacija koju je KHL Medveščak Zagreb, jedini hokejski klub na svijetu koji več treću sezonu nosi titulu sportskog partnera međunarodne organizacije UNICEF, prikupio u suradnji sa svojim navijačima namijenjena su velikoj UNICEF-ovom programu 'Nove prilike za djecu u sukobu sa zakonom'. Naime, nakon završetka kampanje 'Stop nasilju među djecom' čiji su glasnogovornici bili upravo hokejaši Medveščaka, UNICEF i Medveščak započinju novu kampanju za djecu i mlade.

Programom 'Nove prilike za djecu u sukobu sa zakonom' umjesto da za počinjeno kazneno djelo budu osuđeni, izvansudskom nagodbom djeca u sukobu sa zakonom dobivaju priliku preuzeti odgovornost i popraviti počinjenu štetu. Djeca i mladi su prošle godine, prema podacima MUP-a, počinili više od 940 kaznenih djela. Prema hrvatskim propisima djeca starija od 14 godina mogu kazneno odgovarati za svoje postupke. Stopa recidivizma kod djece i mladih koji su bili uključeni u druge odgojne mjere iznosi više od 30%, dok u izvansudskoj nagodbi taj postotak je znatno manji (odnosno između 10 i 13 posto).

'Ovaj iznos samo je mali dio za pomoć svim mladima koji se suočavaju sa svakodnevnim životnim problemima i podrška svima onima koji su se zbog svojih nedjela našli u sukobu sa zakonom. Ne podržavamo neodgovorno ponašanje stoga podržavamo ovaj program jer vjerujemo da svi u životu zaslužuju drugu priliku te da upravo ti prijestupnici u kasnijem periodu života mogu drugima biti uzor čineći dobra djela. Medveščak već tri sezone podržava UNICEF-ove akcije u želji da djeci i mladima osigura ljepšu, sigurniju i sretniju budućnost', rekao je Alan Letang kapetan zagrebačkih Medvjeda.

KHL Medveščak Zagreb i UNICEF svoju će uspješnu suradnju tako kroz program ' programu 'Nove prilike za djecu u sukobu sa zakonom'. nastaviti i četvrtu godinu za redom te kao sportski partneri kroz akcije i projekte promovirati istinske vrijednosti u svakodnevnom životu.