ZASLUŽIO JE VIŠE STILA

Hodgson u podzemnoj umirovio Ferdinanda, ali...

04.10.2012 u 16:21

Bionic
Reading

Engleski nogometni izbornik Roy Hodgson suočen je s velikom neugodnošću nakon što je suputniku u londonskoj podzemnoj željeznici rekao da je reprezentativna karijera Rija Ferdinanda završena

Tijekom dana Hodgson bi trebao objaviti popis za kvalifikacijske utakmice za SP protiv San Marina i Poljske, na kojima se 33-godišnji stoper Manchester Uniteda ne očekuje.

Ali reći putnicima londonske podzemne željeznice da je Ferdinand 'došao do kraja puta' bez prethodnog obavještavanja samog igrača je omalovažavanje nekadašnjeg kapetana engleske reprezentacije.

Upitan od suputnika hoće li Ferdinand biti ponovo u reprezentaciji, Hodgson je, prema Daily Mailu, odgovorio:

'Sumnjam. Nije igrao za Englesku već neko vrijeme. Moram reći da je gotovo za njega. Došao je do kraja puta. Bliži se 34-oj i nije igrao za Englesku dugo, dugo vremena,' govorio je Roy suputniku.

Hodgson se javnim londonskim prijevozom vozio u srijedu poslijepodne i spremno pozirao fotoreporterima, a navečer je s Emiratesa gledao susret 2. kola Lige prvaka između Arsenala i Olympiakosa u društvu Arsenea Wengera.

Ferdinand, koji je u karijeri odigrao 81 utakmicu u dresu 'tri lava', nije odustao od nastupa za reprezentaciju i potajno se nada ponovnom pozivu nakon što se John Terry, čovjek koji je na rasnoj osnovi uvrijedio njegovog brata, odlučio umiroviti od nacionalnog dresa.

Ipak, kasnije se engleski nogometni izbornik ispričao tvrdeći kako je njegova izjava nespretno prenesena.

'Ispričavam mu se (Ferdinandu). Ispričat ću mu se osobno i nema šanse da bih na ovaj način indicirao da ne računam na igrača. Pokušao sam stupiti u kontakt s Riom danas i razočaran sam što se sve dogodilo na ovaj način', rekao je Hodgson.

'Nisam rekao da je njegova karijera gotova. Možda sam priznao, bedasto, zbog čega samo sebe mogu kriviti, da ga neću izabrati u momčad ovoga puta. Razočaran sam što se to sada shvaća kao nedostatak poštovanja prema Riu. Iznimno ga poštujem kao osobu i kao igrača. Nije na meni da odlučujem o kraju nečije karijere. To je osobno na igraču da odluči i kada ću razgovarati s Riom to ću mu jasno objasniti.'