LIGA PRVAKA

Hoće li Porto slomiti opasnu Malagu?

19.02.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Uoči prve utakmice osmine finala između Porta i Malage (Arenasport2, UTO,20:45) obje momčadi otvoreno najavljuju pohod po pobjedu.

Porto je u 2013. odigrao devet utakmica i zabilježio sedam pobjeda bez primljenog pogotka, te dva remija. Sada ga čeka veliki okršaj s Malagom u Ligi prvaka.

'Želimo osvojiti prvenstvo i to je uvijek prvi cilj momčadi, godinu za godinom. Bez obzira na to mi želimo proći ovaj krug i nastaviti put u natjecanju uz velike momčadi koje sudjeluju u njemu. Očekujem odličnu utakmicu dvije tehničke momčadi koje imaju igrače visokog tehničkog nivoa. Obje momčadi su dobro organizirane i iskreno vjerujem u veliki nogometni spektakl. Važno je da pobijedimo bez primljenog gola. Prvi cilj je pobjeda, a ako uspijemo ne primiti gol tim bolje,' izjavio je trener Vitor Pereira uoči utakmice.

Nakon šta se Vitoru Pereiri poslije problema s ozljedom u sastav vratio napadač James Rodriguez, među kandidate za nastup ponovno je uvršten i portugalski reprezentativac Varela koji je propustio ogled s Beira Marom zbog manje ozlijede. S obzirom na njihov povratak, Portov trener ima slatke brige glede sastavljanja napadačkog dijela momčadi. Kod domaćina za susret ne konkurira samo ozlijeđeni Defour iako se i on u ponedjeljak priključio treninzima s ostatkom momčadi nakon oporavka od ozlijede.

Kladite se pametno

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Pellegrini je za vikend u prvenstvu protiv Athletica odlučio odmoriti neke prvotimce poput Iturre, Demichelisa, Santa Cruza, Toulalana i Joaquina, ali svejedno je golom Javiera Saviole Malaga došla do minimalne 1-0 pobjede. Pred put u Portugal u gostujućim redovima vladalo je optimistično raspoloženje, iako respekt prema Portu nije izostao.

'Već u skupini igrali smo protiv vrhunskih momčadi i uspjeli smo uvjerljivo proći dalje. Iako ne mislim da je Porto bolja momčad od Milana s kojim smo ranije igrali, svejedno smatram kako su oni favoriti. Zašto? Ponajprije zbog povijesti i iskustva koje imaju u ovom natjecanju, ali to će morati dokazati i na terenu. Mi ih respektiramo, ali se ne bojimo, već u Portu ići ćemo po pobjedu do koje namjeravamo doći nametanjem našeg načina igre. Napravili smo ove sezone mnogo više nego što se od nas očekivalo, ali zašto se ovdje zaustaviti,' kaže veznjak Malage Ignacio Camacho

Manuel Pellegrini u Porto je poveo sve svoje igrače kojima je čak pridodao i dva člana druge momčadi, vratara Freixneta i napadača Olingu. Jedini igrači koji su izvan pogona jesu veznjaci Eliseu Pereira i Pedro Morales. Eliseu bi teško dobio priliku i da je zdrav, dok Čileanac koji je ove godine došao iz zagrebačkog Dinama ionako nema pravo nastupa u europskim natjecanjima. Posljednjih dana problema s lakšim povredama imali su Duda, Jesus Gamez i Sebastian Fernandez, ali nije se radilo o ničemu što bi ih moglo spriječiti u današnjem nastupu.