'crveno-crni' na prodaju

Hoće li Nikola Kalinić požaliti zbog transfera u Milan?

03.10.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Za razliku od milanskog Intera, iza kojeg stoji 'zdravi' kineski kapital, u gradskom suparniku - prava je drama

Naime, vlasnici Milana u velikim su financijskim problemima. Jer od prvog dana kineske državne vlasti nisu im dale potporu zbog zakona koji ne dozvoljava financijska ulaganja u nogomet izvan Kine. Li Yonghong, gazda Milana, zato se zadužio kod banaka, a došlo je vrijeme da se kredit počne vraćati.

  • +12
Nikola Kalinić Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

Međutim, 80 milijuna eura, koliko bi ovaj mjesec trebalo vratiti banci, a od čega dio otpada na ratu te dio na kamate i dugove, jednostavno nema. I zato je najjednostavnije bilo staviti 25 posto dionica kluba, u vrijednosti od 200 milijuna eura - na prodaju.

No kako sada stvari stoje, kupci nisu nešto pretjerano zagrijani - jer ni klubu, pod Montellom, baš i ne ide najbolje.

'Crveno-crni' su - na sportskom planu - također loši jer u zadnje dvije prvenstvene utakmice upisali su dva poraza i trenutno su tek na sedmom mjestu.

Prema tome, maštanja o Ligi prvaka zasad ostaju samo maštanja. Samim time i želja da se dogodine dovedu Antonio Conte i još koje zvučno pojačanje izgleda nerealno.

I pitamo se hoće li naš Nikola Kalinić, koji je svim silama želio iz Fiorentine, a koja je financijski možda nešto skromnija, ali svakako stabilnija, požaliti zbog transfera u Milan?