SUDAR U KRANJČEVIĆEVOJ

Hoće li Lokomotiva vratiti Štimca na dno MAXtv Prve lige?

03.04.2015 u 11:47

Bionic
Reading

U dvoboju 27. kola MAXtv Prve lige Lokomotiva dočekuje Zadar u Kranjčevićevoj, u dvoboju koji u svojih posljednjih 13 izdanja nije završio neriješeno...'

Ohrabreni pobjedom u Splitu te posljednjim posrtajima Hajduk, Lokosi s puno optimizma nastavljaju utrku za trećim mjestom. Samopouzdanje je toliko naraslo da trener Ivković bez problema preuzima ulogu favorita.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Ne podcjenjujemo Zadar, no moramo biti favoriti protiv ekipe od koje smo osvojili toliko više bodova. Biti će to utakmica u kojoj ćemo preuzeti rizik na sebe i pritiskom pokušati prisiliti suparnika na grešku,' rekao je Ivković, pa zatim nastavio o suparniku:

'Štimac s njima radi dobar posao, osvojili su dosta bodova u ovoj godini. Meni je posebno drago što sada više teže igri i nadigravanju. Mislim kako će ovo biti jako zanimljiva utakmica.'

Zbog kartona neće biti standardnog veznjaka Andrijaševića te braniča Prenge. Ozljede su iz kadra udaljile Biljana, Doležala i Addya. Dvojica ili trojica bi sigurno danas bili u prvom sastavu da su na raspolaganju, no imaju Lokosi i ovako sasvim solidnu ekipu. Barem početni sastav, jer na klupi neće biti previše opcija.

Zadar je na prilično kontroverzan način došao do pobjede protiv Slavena. Jerbić je u trećoj minuti zabio rukom, no suci to očito nisu vidjeli. Do kraja su se uglavnom branili te na kraju uz dosta sreće osvojili ta tri boda koja bi mogla imati veliki značaj u borbi za ostanak. Tijekom stanke su otišli u Međugorje gdje su odradili mini pripreme.

'Kvalitetno smo radili u stanci i umjereno optimistični idemo u Zagreb. Nemamo razloga ništa skrivati ili u javnosti gurati 'pilu naopako' s obzirom da svi znaju koliko nam bodovi trebaju. I danas ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili,' rekao je Štimac.

Pitao je i bivšeg trenera Blaževića za savjet budući da su Zadrani pod njegovim vodstvom pobijedili ove sezone u Kranjčevićevoj. Tešku mu je Ćiro mogao kazati nešto pametno osim toga da su Lokosi tu utakmicu promašili 'bezbroj' izglednih prilika...

O početnom sastavu se nije htio izjašnjavati, pa tako možemo samo nagađati. Sigurno je kako nema braniča Sarića zbog kartona, dok zbog ozljeda nećemo gledati Hrgovića, Bilavera, Šimunca i Milinkovića. Sve u svemu, to i ne bi smio biti preveliki hendikep.

Najizglednijim se čini sustav 4-2-3-1 sa sidrunom Krstanovićem i hitrom trojkom iza njegovih leđa. Ostalih šest igrača bi se trebalo ipak primarno baviti defanzivom.