još čeka lovu

Hoće li Cro Cop uspjeti utjerati ovaj dug?

04.12.2017 u 16:54

Bionic
Reading

Prije četiri i pol godine u zagrebačkoj Areni Mirko Filipović je svladao Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta postavši K-1 World Grand Prix šampion. Morao je pobijediti tri protivnika u istoj večeri i odraditi devet rundi da bi stigao do jednog od najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri

S obzirom da je ista japanska promocija prije desetak dana u legendarnog Saitami organizirala K-1 World Grand Prix u teškoj kategoriji (ali do 100 kilograma) na kojem je slavio jedan drugi hrvatski borac Antonio Plazibat, a da im je to bio već šesti Grand Prix organiziran u 2017. godini, novinari portala Fightsite.hr, odlučili su provjeriti je li Filipović dobio svoj honorar za osvojeni Grand Prix iz 2013. Podsjećaju kako je Cro Cop prevaren od strane organizatora i vlasnika kompanije Mikea Kima, baš kao i finalist Surinamac Ismael Londt te polufinalisti Pavel Zhuravlev i Dževad Poturak. Svi su ostali prevareni i nasamareni od strane nekoć ugledne borilačke promocije koja jednom bila sinonim za čitav jedan sport.

  • +4
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Naime niti Filipović, niti ostali borci iz Grand Prixa, unatoč opetovanim obećanjima nikada nisu primili svoje honorare koji u ukupnom zbroju iznose više od milijun dolara, odnosno više od 6 milijuna kuna. Jedini koji se uspješno naplatio za nastup u Zagrebu je bio Marokanac Badr Hari koji je novac tražio unaprijed sumnajući u poštenje Kima i K-1 promocije.

Ostalim borcima su honorari bili obećani za nekoliko dana, pa zatim za nekoliko tjedana da bi u jednom trenutku čelnici promocije jednostavno nestali i prestali odgovarati na upite i molbe. Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj 'novi' K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare (što samo po sebi nema nikakvog smisla) ispostavilo se da to nije istina. Naime, vlasnik kompanije Mike Kim se pojavio u Beogradu, no nije bio jedini… Saznavši kako je Kim samo nekoliko stotina kilometara od njih u Beograd su se uputlili bivši Cro Copov menadžer i čovjek čiji je Fight Channel bio hrvatski partner K-1 promociji na eventu u Zagrebu, Orsat Zovko, Mirko Filipović i Dževad Poturak. Malo je reći da su iznenadili Kima kada su se pojavili u beogradskom hotelu Astorija. Nakon podugačkog razgovora koji je trajao dugo u noć, vlasnik K-1 promocije je obećao trojci skorašnju isplatu duga te ih je zamolio da se još malo strpe.